november 15, 2019 at 8:12 dop

21.12 Kirtan, vodena praksa petja manter

21.12.: Kirtan je jogijska tehnika, ki nas s pomočjo glasbe in petja vodi v meditativno stanje in navezavo s tistim višjim, ki se skriva v globinah našega srca.

Že Upanišade, stari indijski filozofski spisi, so človekov um opisovali kot kočijo, vpreženo v divje konje. Sodobni način življenja, pospremljen s hitenjem, tekmovalnostjo in prezasičenostjo z informacijami je to vožnjo naredil smo še bolj divjo. In če je bila meditacija že pred tisočletji smatrana za zahtevno opravilo, je danes še toliko težje dosegljiva.

Za mnoge je preprosto usesti se in umiriti um ‘misija nemogoče‘, kar pa ne pomeni, da tega ne moremo doseči. Ena od tehnik za to je kirtan, ki izvira iz bhakti joge. Gre za skupinsko petje manter, ki se jih ponavadi izvaja ob spremljavi indijskih inštrumentov. Mantre so lahko posamezni zlogi, besede ali sveta imena v sanskrtu, ki proizvajajo zdravilne vibracije. Te čistijo um, odstranijo notranje blokade, nas napolnijo z mirom in harmonijo ter nas navdajo z občutenjem enosti z našo višjo realnostjo. Tako brez napora dosežemo meditativno stanje in se sprostimo. Dogodek je primeren za vsakogar, predznanje in posluh nista potrebna.

Kirtan bo ob spremljavi harmonija vodil Blaž Jarc, učitelj joge, ki se je med drugim učil tudi od legende kirtanov v današnjem času – Krisha Das-a. Vabljeni!

 

Kje: Joga studio Sadhana, Ukmarjeva 4, Ljubljana – Rudnik

Kdaj: 21.12.2019 ob 20.00 (75 min)

Cena: 10,00€

Vodi: Blaž Jarc, učitelj joge


Podatki za plačilo/nakazilo:

SADHANA d.o.o.

ŠPIKOVA ULICA 17, 4000 KRANJ

Številka računa: SI56 0433 1000 3365 433 (Nova KBM)

Namen plačila: KIRTAN

Sklic: SI00 21122019

prosta mesta: PROSTA MESTA SO

Prijavite se lahko tudi preko e-pošte info@sadhana.si.
Veljavna je le prijava s plačilom, rezervacij ne sprejemamo. Število mest je omejeno. V primeru odsotnosti ali zamude denarja ne vračamo.


Koledar
dogodkov