september 18, 2014 at 5:17 dop

MASTERCLASS: SVOBODA GIBA SKOZI ODPIRANJE SRCA – INTEGRACIJA ZAKLONOV IN ZASUKOV

(C)Joga studio Sadhana 2011 www.sadhana.siDatum: petek, 28.11.

Čas: 18.00 – 20.30h

Kraj: Joga studio Sadhana Vič, Ljubljana

Cena: za naše člane, ki so se vpisali septembra in si izbrali matserclass kot darilo ob vpisu, je udeležba brezplačna, za druge člane je cena 30 eur (zunanji 40 eur).

Obvezne prijave na info@sadhana.si ali na recepciji Joga studia Sadhana na Viču.

Opis:

Kaj je masterclass? Masterclass je daljša praksa joge (običajno več kot 120 minut). Na začetku je razlaga teme ter prikaz oz. ozaveščanje najpogostejših težav pri izvajanju določenih asan, nato sledi poglobljena praksa joge. Takšna praksa joge (sadhana) naredi drugačen odtis na telo in um, kot se to dogaja na običajni tedenski praksi. S pomočjo izkušene učiteljice joge boste na novo odkrivali zaklone in zasuke. Masterclass je primeren za učence, ki že vsaj eno leto vadijo jogo in jim bo v pomoč, da svoje znanje in izkušnjo poglobijo. Masterclass je dopolnitev in nadgradnja običajnega tečaja joge.

Masterclass “Svoboda giba skozi srce” je avtorica Sneža Vidovič opisala z naslednjimi besedami: “Ugotavljam, da je usmerjenost našega uma in duha tudi v praksi joge prepogosto ciljno usmerjena na dosežke telesa, na to, kaj zmoremo in česa ne. Pozablja se na vsebino, na izkustvo in doživetje joge, na tisto kar se ne more meriti in določiti z neko formo. To je bilo osnovno vodilo, ko sem pripravljala vsebino. Vse preveč smo navezani na telo in se premalo zavedamo pomembnosti koncepta ne-navezanosti oz. razumevanja življenjskega načela Aparighare. Usmeritev učenca na osvajanje asan prinaša pohlep in nezadovoljstvo s samim seboj. To je lahko past današnjega časa, tako na jogijski blazini kot v življenju.

Ko prakso joge izvajamo mehko skozi telo ter miselno naravnanost, ko nismo orientirani samo na fizično doseganje cilja v asani, ampak upoštevamo trenutno psiho-fizično stanje, se predamo trenutku, učitelju in energiji v prostoru, ko se zavemo telesa skozi različne dimenzije in jih znamo povezati … to prinese svobodo, sprostitev in lahkotnost v gibanju, dihanju … v življenju. Zaznavam, da imajo učenci mnoge zadržke, strahove in resne napetosti, ko se izvajajo zakloni. Ne gre samo za fizične omejitve, gre za neharmonično delovanje srčnega centra, ki se v današnjem času težko izrazi in zaživi. Želim si, da bi na tokratnem Masterclass-u osvobodili telo in dih v praksi … da bi slekli pretesno obleko, da bi odvrgli vse, kar nas omejuje in zadihali na polna pljuča. Prepletale se bodo asane, dihalne tehnike, tehnike vokalizacije in vizualizacije … Veselim se izkušnje in zadovoljnih obrazov po praksi. 150 minut potovanja skozi lastno telo – neprecenljivo!

Koledar
dogodkov