junij 15, 2014 at 12:00 pop

SADHANA DETOX: Jutranji jogijski izziv

SADHANA DETOX: Jutranji jogijski intenziv

“Telo je edino mesto, kjer zares moramo biti.”

Kdaj: 26.1. – 29.1.2015, vsako jutro ob 6h (do 7.15)
Kje: Joga studio Sadhana, Kranj
Komu je program namenjen? Vsakomur, ki si želi bivanja v zdravem, čistem in vitalnem telesu. Program je lahko prvi korak k spremembi življenjskega sloga ali del redne prakse čiščenja telesa, kot ga svetuje ajurveda vsaj enkrat ali dvakrat letno.

Udeleženci programa bodo bogatejši za:

– 4 tematske vodene in ciljno naravnane jogijske prakse
– neti posodico in predstavitev tehnike za čiščenje nosnic
– strgalo za jezik
– ajurvedski napitek po vsakem srečanju, ki bo še spodbudil učinke čiščenja in vitalizacije telesa.

+ Poseben BONUS: Tekom vsakega dopoldneva bodo udeleženci v e-nabiralnik brezplačno prejeli dnevne nasvete in usmeritve za zdravo, čisto in vitalno prehranjevanje in delovanje.

Cena programa:
Za člane Joga studia Sadhana velja posebna ponudba ob prvi izvedi programa:

Namesto 80€, je cena 55 €.

Pisne prijave sprejemamo do 23.1.2015 na elektronski naslov info@sadhana.si oz. do zapolnitve mest. Število udeležencev je omejeno.

Vsako jutro boste prejeli tudi brezplačno dnevno usmeritev za zdravo, čisto in vitalno delovanje. Program je primeren za začetnike in nadaljevalce, vodil ga bo Blaž Jarc, Sadhana učitelj joge.

Zakaj se po novem letu počutimo malodušne, lene in zaspane, telo pa nam kaže posledice pretiranega uživanja hrane in drugih razvad, ki lahko resno škodujejo zdravju? Odgovore nam na dlani ponujata starodavni indijski vedi; joga nas uči, da je za uravnoteženo delovanje telesa in uma potreben uravnotežen pretok prane po energijskih kanalih in navaja konkretne tehnike, s katerimi ciljno delujemo za namene čiščenja telesa in uma. Ajurveda pravi, da so navedeni simptomi šibkega ognja (agni). Agni splošno opiše naš prebavni ogenj, ki biva v solarnem pleksusu in ima nalogo, da presnavlja hranila iz zaužite hrane ter podpira delovanje kože, jeter in ledvic pri odvajanju odpadnih snovi iz telesa. Agni ima še mnogo večji pomen – na močnem telesnem ognju slonijo prebava, imunski sistem, jasnost in vitalnost uma …

Kadar telesni ogenj – agni deluje dobro, imamo uravnotežen apetit, visoko odpornost na mraz, veliko energije, imunski sistem zlahka premaguje prehlade, gripe in druga obolenja. Kadar agni ne deluje dovolj močno imamo prebavne motnje, smo napihnjeni, lahko se pojavita zaprtje ali diareja. Takrat v telesu čutimo hlad in smo utrujeni. Razlog za to je nepopolna presnova, pri kateri se iz neprebavljenih ostankov tvori sluz (ama), le-ta pa je posledično lahko vzrok za kasnejša resnejša obolenja. Sistema prebavil in dihal sta med seboj povezana, zato tudi ni naključje, da se spomladi množično pojavijo bolezni dihal.

Kaj lahko storimo za čisto in vitalno telo?
Telo lahko čistimo in krepimo s ciljno jogijsko prakso, zdravim načinom prehranjevanja in uživanjem izbranih zelišč. Priporočamo redno dnevno jogijsko prakso (lahko v kombinaciji s športom), ki bo spravila vaše srce v živahnejši ritem. Obenem  se moramo zavedati tudi pomena čiščenja na energijskem, čustvenem in mentalnem nivoju. Pri celostni praksi joge ne 4-dnevnem jogijskem intenzivu se bomo poslužili ciljno izbranih asan, pranajam, manter in jogijskih čistilnih tehnik s katerimi bomo delovali na pretok življenjske energije (prane) v nas. Bolj kot kdajkoli drži reklo “Zdrav duh v zdravem telesu” – z jogijskimi tehnikami bomo zagotovili mirno in jasno delovanje uma.

Če si želite nekaj izjemno dobrega storiti zase, vabljeni na 4 dnevni DETOX jutranji intenziv v Joga studiu Sadhana v Kranju.
Če ste se tudi sami znašli na pragu novoletni zaobljub ter v primežu slabega počutja, vi in vaše telo pa hrepenita po razstrupljanju in vitalnosti, je čas za spremembo.
S SADHANA DETOX: Jutranjim jogijskim intenzivom vam nudimo znanje, orodja in jogijske prakse za čiščenje telesa, dobro počutje in vitalnost.

Koledar
dogodkov