januar 31, 2015 at 7:18 dop

KJER ŽIVI SRCE: Masterclass 14.2.2015

Dogodek je zaradi zdravstvenih razlogov odpovedan, v kratkem bomo razpisali nov datum izvedbe. Prosimo za razumevanje. Joga studio Sadhana

»Kjer živi srce« (Joga Masterclass z Blažem Jarcem)

»Vemo kaj hočemo, a ne vemo, kaj potrebujemo.
Vedeti kaj hočemo je lahko. Vedeti kaj potrebujemo, je morda skrivnost, ki jo skriva srce.«

Pot življenja, ki jo hodimo, naj bo pot požrtvovalnosti, predanosti in zavzetosti; vrline, ki nam jih vsak dan sproti kaže naše nesebično srce. Le na ta način lahko prebudimo naše največje potenciale, se izražamo in uresničujemo. Srce nam pri tem pomaga in nam kaže pot.

Kaj nosimo v prsnem košu in kdo tam notri je tisti, s katerim se tako pogosto identificiramo, ko se potrkamo po prsih rekoč »JAZ«.? Kaj v nas žaluje tako močno, da nas boli in kaj dobesedno skače od veselja, ko smo srečni in ljubljeni? Ves čas je z nami, njegov nesebičen in neumoren utrip nam omogoča delovanje… Morda je čas, da srce spoznamo pobliže, mu prisluhnemo in se mu poklonimo.

To ne bo “le še ena jogijska praksa” – pristop bo popolnoma drugačen. V prvem delu delavnice si bomo skozi principe anatomije in joge ob video prezentaciji ogledali srce in njegovo delovanje/domovanje. Kasnejša sadhana (jogijska praksa) bo temeljila na subtilnih pristopih regenerativne joge in somatike ob uporabi jogijskih pripomočkov, sistematično bo povezala dihanje in kardiovaskularni sistem ter spodbudila zavedanje energijskih povezav (meridianov) v telesu in pretok  po njih. 

Joga nam kaže različne načine, kako pogumno in jasno stopati po tej poti. Tematski Masterclass bo imel poudarek na osebnem izkustvu občutenja srca in srčnosti. V anatomskem, čustvenem, energijskem in duhovnem smislu.
Naučili se bomo kako zaznati, nežno odpreti in krepiti srčni center (anahata chakra) v povezavi z drugimi energijskimi centri, čakrami. Bogata jogijska praksa bo vsebovala elemente asan, muder, pranajam in manter, sklenili jo bomo ob spremljavi harmonija.

Masterclass je primeren za vse (predhodno poznavanje joge ni potrebno).
Ta program je namenjen tistim,

– ki so izpostavljeni stresu in povzročitvenim dejavnikom bolezni srca in ožilja,
– ki se soočajo z občutki napetosti in tesnobe v predelu srca
– ki čutijo, da so nesposobni pristnih povezav in odnosov v življenju
– ki jih pestijo omahovanje, ljubosumje in pretirana navezanost
– ki pogrešajo občutek povezanosti in mehkobe v srcu

Program bo vodil Blaž Jarc, izkušen učitelj joge in kirtanist v Joga studiu Sadhana. Po masterclassu bo časa še za pogovor in čajanko. Vabljeni da Valentinovo letos podarite in doživite drugače!

Kdaj: 14.2.2015, 9.00 – 12.00
Kje: Joga studio Sadhana, Vič
Cena: 25,00€ (zunanji) / 20,00€ (člani)
Zaželene prijave: info@sadhana.si

 

 

 

Koledar
dogodkov