november 12, 2015 at 7:43 dop

JOGA NIDRA – JOGIJSKO SPANJE

JOGA NIDRA – JOGIJSKO SPANJE, 27.11. ob 19h v Joga studiu Sadhana – Kranj

JOGA NIDRA_27-11-2015_banner

Joga Nidra pomeni jogijsko spanje oziroma dinamično spanje. Gre za tehniko globokega sproščanja, v kateri telo spi, um pa ostaja pri zavesti.

Joga nidra je zmogljivejša in učinkovitejša oblika psihičnega in fiziološkega počitka ter pomlajevanja od običajnega spanca. Popolno sistematično sproščanje v seansi joga nidre je enakovredno uram običajnega spanja brez zavedanja.

S sodobnim načinom življenja smo podvrženi hitremu ritmu, razpršitvi energije in stresu, ki je postal poglaviten vzrok mnogih težav, ki pestijo modernega človeka. Mnoge bolezni naj bi bile posledice mentalnih, čustvenih in telesnih napetosti.

S prakso joga nidre se ne le sprostimo, temveč tudi od znotraj preustrojimo in preoblikujemo svojo osebnost. O neposredni povezanosti uma in telesa so jogiji govorili že pred tisočletji. Ko prakticirate joga nidro, odpirate globlje faze svojega uma in vstopate na področje podzavesti in nezavednega. Vsak dan večino časa deluje vaš intelektualni um, ko pa ste se sposobni sprostiti, se odprejo druge ravni. V joga nidri se naša zavest ves čas sprehaja po tanki meji med budnostjo in spanjem. Ne gre torej zgolj za sproščanje telesa, temveč prodiramo globoko v našo psihično sfero in razbijamo blokade, ki se na površju izražajo v obliki psihosomatskih bolezni in napetosti.

Joga nidra je izjemen sistem, s katerim se sprostimo in se napolnimo z energijo. Ena sama ura joga nidre odpočije prav tako kot štiri ure običajnega spanca. To je ena od skrivnosti nadčloveške zmogljivosti in energije mnogih izjemnih ljudi, ki so zmogli doseči tako zelo veliko v enem kratkem življenju.

Dogodek je namenjen vsem, ki bi radi povišali raven energije, izboljšali svoj spanec, pregnali napetosti in se spopadli z negativnimi posledicami stresa.

Pri vsem skupaj pa ne pozabimo, da je joga nidra, tako kot vse druge jogijske tehnike, duhovna praksa, ki praktikanta pelje po poti notranjega razvoja.

Prakso bo vodila Barbara Balažič.

Dogodek je odprtega tipa, predznanje ni potrebno.

Cena:
10€ za člane Joga Studia Sadhana (15€ zunanji)
Prijave veljajo le ob plačilu. Obrnite se na vašega učitelja (zunanje prijave pošljite na mail info@sadhana.si). Rezervacij ni, število mest je omejeno.

Koledar
dogodkov