november 10, 2015 at 6:26 dop

UPORABNA ANATOMIJA IN KINEZIOLOGIJA

UPORABNA ANATOMIJA IN KINEZIOLOGIJA, predavanje za učitelje joge in vse tiste, ki želite poglobiti razumevanje joge in delovanje telesa

O programu: Na predavanjih uporabne anatomije in kineziologije bodo udeleženci dobili znanje, potrebno za pravilno in VARNO izvajanje asan. S tem se izognemo poškodbam, ki lahko nastanejo ob nepoznavanju anatomije in s tem omejitev telesa. Teča lahko s tem znanjem pomagamo pri izboljšanju drže in lajšanju določenih zdravstvenih težav.

Celoten modul UPORABNA ANATOMIJA IN KINEZIOLOGIJA je sestavljen iz treh delov (trije ločeni dnevi).

Udeleženci bodo pred izvedbo izobraževanja prejeli obsežno pisno gradivo, z namenom, da se z dololčenimi vsebinami seznanijo že PRED PREDAVANJEM (obvezno).


Prvi del, 21.11.2015 (sobota): V prvem delu bomo šli praktično čez skripto, v kateri je teoretično znanje anatomije. Pogledali bomo katere mišice sodelujejo pri določenih gibih in kako se pri tem obnašajo sklepi ter obsklepne strukture, kakšna je vzravnana drža, zakaj ni dobro biti ne premalo, niti preveč gibljiv, kakšna so najpogostejša odstopanja od dobre drže, kje je razlog za to in posledično kako (s katerimi jogijskimi vajami) jo lahko izboljšamo.

Znanje anatomije v kontekstu joge je tako kot znanje tujega jezika. Če ga ne uporabljaš redno, ga izgubiš. Za vsakega učitelja joge je nujno obnavljati znanje anatomije.

Drugi del, 13.2.2015 (sobota): V drugem delu si bomo pogledali nekaj asan, se pogovorili, katere mišice v teh asanah opravljajo delo in katere se raztezajo ter kakšne so najpogostejše napake;  kako pomagati osebi da bo asano optimalno izvedla.

Podrobneje bomo obdelali stabilizatorje hrbtenice in medenice. S tem znanjem preprečimo bolečine v križu (ki so pogost pojav tudi pri učiteljih joge!) –  pomagamo lahko vadečim, ki so zaradi bolečin v križu prišli na jogo.

Podrobno bomo spoznali mišice medeničnega dna, ki jih dober učitelj joge mora poznati. Te mišice sodelujejo tako pri stabilizaciji hrbtenice, kot tudi pri nemoteni funkciji spolnih organov, sečil in izločal.

*Udeležba na drugem delu modula je možna le, če ste obiskali tudi prvi del.

Tretji del, 12.3.2015 (sobota):  V zadnjem delu si bomo pogledali kako so zgrajena dihala, katere mišice sodelujejo pri dihanju in zakaj je (z medicinskega vidika) pomembna dobra predihanost pljuč.

Sledilo bo predavanje o fascijah. Sistem fascij nam namreč daje nek nov pogled na anatomijo, in sicer z vidika povezanosti vseh struktur v telesu. To je proučeval Tom Myers, avtor mnogih knjig na to in sorodne teme. Predavanje temelji na njegovi knjigi Anatomy Trains.

To je  novo znanje, ki nosi potencial, da znanstveno razloži pojave v telesu in metode zdravljenja, ki so v določenih predelih sveta prisotni že tisočletja.  Če  recimo pogledamo najmočnejše povezave fascij, dobimo zelo podobno sliko telesnim meridianom po tradicionalni kitajski medicini. Mi pa se bomo teme lotili v povezavi z jogo.

Predavateljica: Asja Gosar, dipl. fizio. in učiteljica joge I.


Cena izobraževanja: 

Celoten modul ( 1., 2., 3. del): 285,00€

Delno (1. in 2. del): 190,00€

Delno (3. del): 100,00€


Opozorilo:

Pred udeležbo na predavanjih je obvezno branje skripte, ki jo je predavateljica pripravila. Zato priporočamo, da se prijavite čimprej, kajti šele ob prijavi prejmete gradivo. Prostih mest je le 10. Udeleženci naj  potrdijo udeležbo in opravijo plačilo najkasneje do 18.11.2015.

Prijave pošljite na naslov info@sadhana.si. 

Izobraževanje bo potekalo v Joga studiu Sadhana, Koprska 52, Ljubljana Vič ob razpisanih datumih med 9h in 17h (vmes odmor za kosilo).

Koledar
dogodkov