januar 13, 2016 at 8:56 dop

JOGA NIDRA – JOGIJSKO SPANJE 22.1. 2016, ob 19.30

Joga Nidra pomeni jogijsko spanje oziroma dinamično spanje.

Gre za tehniko globokega sproščanja, v kateri telo spi, um pa ostaja pri zavesti.

Joga nidra je zmogljivejša in učinkovitejša oblika psihičnega in fiziološkega počitka ter pomlajevanja od običajnega spanca. Popolno sistematično sproščanje v seansi joga nidre je enakovredno uram običajnega spanja brez zavedanja.

S sodobnim načinom življenja smo podvrženi hitremu ritmu, razpršitvi energije in stresu, ki je postal poglaviten vzrok mnogih težav, ki pestijo modernega človeka. Mnoge bolezni naj bi bile posledice mentalnih, čustvenih in telesnih napetosti.

S prakso joga nidre se ne le sprostimo, temveč tudi od znotraj preustrojimo in preoblikujemo svojo osebnost. O neposredni povezanosti uma in telesa so jogiji govorili že pred tisočletji. Ko prakticirate joga nidro, odpirate globlje faze svojega uma in vstopate na področje podzavesti in nezavednega. Vsak dan večino časa deluje vaš intelektualni um, ko pa ste se sposobni sprostiti, se odprejo druge ravni. V joga nidri se naša zavest ves čas sprehaja po tanki meji med budnostjo in spanjem. Ne gre torej zgolj za sproščanje telesa, temveč prodiramo globoko v našo psihično sfero in razbijamo blokade, ki se na površju izražajo v obliki psihosomatskih bolezni in napetosti.

Joga nidra je izjemen sistem, s katerim se sprostimo in se napolnimo z energijo. Ena sama ura joga nidre odpočije prav tako kot štiri ure običajnega spanca. To je ena od skrivnosti nadčloveške zmogljivosti in energije mnogih izjemnih ljudi, ki so zmogli doseči tako zelo veliko v enem kratkem življenju.

Delavnica je namenjena vsem, ki bi radi povišali raven energije, izboljšali svoj spanec, pregnali napetosti in se spopadli z negativnimi posledicami stresa.

Pri vsem skupaj pa ne pozabimo, da je joga nidra, tako kot vse druge jogijske tehnike, duhovna praksa, ki praktikanta pelje po poti notranjega razvoja.

Delavnico bo vodila Barbara Balažič.

Cena delavnice:
10,00 EUR za člane Joga Studia Sadhana
15,00 EUR za zunanje

Prijavite se lahko na recepciji Joga Studiu Sadhana Ljubljana ali preko maila info@sadhana.si.
Prijave veljajo le ob plačilu. Rezervacij ni, število mest je omejeno.
040 90 91 92

Napotki, ki veljajo za tiste, ki si boste privoščili krasen sproščujoč zaključek tedna in uvod v vikend (prijavljene na JOGA NIDRO).

– oblecite se v udobna in topla oblačila (topla trenirka),

– vsaj 1 uro pred prakso ne jejte večjega obroka,

– s seboj obvezno prinesite vsaj eno toplo odejo in eno brisačo.

Koledar
dogodkov