februar 18, 2016 at 8:06 pop

SADHANA VIKEND JOGA INTENZIV

»Vitalna mišica psoas – ključ do fizičnega in duševnega zdravja«

Terme Dobrna, 15. – 17. april 2016

 

OPIS PROGRAMA

Vikend program bo zasnovan kot poglobljeno delo na sebi in je primeren za začetnike in izkušene praktikante joge. Tema, ki smo jo izbrali »Vitalna mišica psoas – ključ do fizičnega in duševnega zdravja« je zelo aktualna, saj se dotika pogostih težav sodobnega človeka kot so:

 • težave s hrbtenico,
 • bolečine v križu,
 • ovire v delovanju zaradi strahu in pomanjkanja varnosti,
 • kronična utrujenost,
 • čustveno neravnovesje,
 • drugi simptomi stresa.

Dejstvo je, da so novejše raziskave psihosomatike pokazale ključno povezavo med mišico psoas in duševnim zdravjem, vse to pa joga že dolgo uči. Dovolite nam, da vam pokažemo pravo pot do notranje, čustvene stabilnosti ter vitalnega telesa s pomočjo jogijskih tehnik. Samo v enem vikendu boste zase naredili več kot v enem mesecu!

 kolaz - pasica

Prvi dan (petek) bo namenjen sprostitvi po delovnem tednu. Po prihodu v Terme Dobrna smo za vas pripravili tematsko prakso hatha joge, ki vas bo umirila in pripravila na vikend. Po večerji bo večerno sproščanje s tehniko joge nidre (jogijsko spanje) odličen uvod v krepčilen spanec. Za vse tiste, ki bi se raje razvajali v termalnih bazenih ali savni je tudi to na izbiro.

Drugi dan (sobota) bo usmerjen v anatomsko in praktično raziskovanje mišice psoas skozi asane (jogijske položaje) in pranajame (dihalne tehnike). Način dela bo temeljil na izkustveni anatomiji – bistvena bo neposredna izkušnja in ne teorija! Naučili se bomo kako mišico sprostiti, raztegniti in krepiti, saj se psoas mišico zelo redko celostno obravnava. Dotaknili se bomo tudi terapevtskih vaj za lajšanje bolečin v hrbtenici ter nadgradili prakso joge v bolj intenzivne tehnike. Večerno sproščanje ponuja na izbiro tematsko prakso joge nidre ali oddih v savni.

Tretji dan (nedelja) bo namenjen poglobitvi in nadgradnji. Usmerili se bomo v svoje čustveno in duševno ravnovesje. Mišica psoas je pogosto v krču zaradi stresnega načina življenja, dolgotrajnega sedenja in slabega dihanja ter kot taka vpliva na naše duševno zdravje. Osvetlili bomo povezavo občutka varnosti ter zaupanja s mišico psoas, saj je to pomemben temelj za stabilno čustveno življenje.

Nedeljska praksa joge bo usmerjena v parasimpatični živčni sistem – deležni boste globoke sprostitve.

 

 

IZVAJALCI

Izvajalci programa so učitelji Joga studia Sadhana:

Portret SnezaSneža Vidovič, učiteljica joge in meditacije z več kot 20-letnimi izkušnjami na področju joge,  ki v svojem poučevanju združuje izkustveno anatomijo s tradicionalnimi indijskimi pristopi.

Je avtorica strokovnih programov v Joga studiu Sadhana, izvajalka delavnic Upravljanje stresa in ustanoviteljica Sadhana šole joge – šola za učitelje joge. Njen pristop pri poučevanju joge je nežen in učinkovit obenem. Zaupajo ji številni učenci joge, ki se v njenih rokah počutijo varne.

Sneža o jogi: »Če si ne želiš spremembe na bolje, ne hodi na jogo. Ker joga te lahko prevzame, transformira telesno in duševno ter spremeni način življenja. Joga ni za vsakogar, je le za izbrane, ki so pripravljeni na izzive!«

 

Portret Blaz 1Blaž Jarc, Sadhana učitelj joge, NLP Master Coach ter avtor programa za osebno rast Šola osebne odličnost. Predavatelj, ki na duhovit, zanimiv, predvsem pa sistematičen način povezuje jogo z vsakodnevnim življenjem. Njegove dolgoletne izkušnje v športu so mu prinesle nekaj poškodb, ki jih je tudi s pomočjo joge odpravil. Zato v svojem delu namenja veliko pozornosti modifikacijam asan in asistencam, saj želi prakso joge vedno prilagoditi posamezniku. Joga ga je naučila načela: »Manj je več!«

Blaž o jogi: »Pot joge je dolga, je maraton skozi življenje na katerem se učimo izostriti zavedanje in izgraditi odnos – do sebe, drugih in okolice. Praksa joge na blazini je odlična priložnost da se srečamo s samim seboj, se soočimo z različnimi izzivi, nato pa naučeno uporabimo v življenju.«

 

Portret Barbara

 

Barbara Balažič, Sadhana učiteljica joge, ima svojstven pristop, ki ga gradi z raziskovanjem mnogih področij, od psihologije do poslovnih veščin, od retorike do meditacije. Je zagovornica prenosa znanja z jogijske blazine na oder življenja. Barbara o jogi: »Jogo izkusimo na blazini in to izkustvo nas obogati z modrostjo življenja, ki jo lahko prenesemo v realnost. Joga nam ponuja orodja, ki jih lahko uporabimo na vsakem koraku za izboljšanje svojega počutja, zdravja, vitalnosti, odnosov, upravljanja energije in kreiranja lastnega življenja.«

 

URNIK

 

Petek, 15. april

16.00–16.45     prihod in registracija na recepciji hotela VITA

17.00–18.30     tematska praksa hatha joge (Barbara)

18.30 …..           večerja

20.30–21.30     tematska praksa: joga nidra ali vstop v deželo savn (Barbara)

 

Sobota, 16. april

7.00–8.00         jutranja joga  »Slow flow« (Barbara)

8.00 …               zajtrk

10.00–14.00     joga delavnica (teorija in praksa) – Raziskovanje mišice psoas (Sneža / Blaž)

17.00–18.30     tematska praksa hatha joge (Sneža)

večerja

20.30–21.30     tematska praksa: joga nidra ali vstop v deželo savn (Barbara)

 

Nedelja, 17. april

8.00 ….            zajtrk

10.00– 4.00   joga delavnica (teorija in praksa) – Telesna in duševna stabilnost (Sneža/Blaž)

14.00 ….          družabni del/kopanje v termalnih bazenih/savna

 

PRIJAVA

Cena vikend rezidenčnega programa je 219,00 EUR in vključuje:

 • Program: 2 x 4-urna delavnica (teorija in praksa), 2 x praksa hatha joge, 2 x joga nidra
 • Namestitev: 2 x polpenzion v hotelu Vita**** v dvoposteljnih sobah
 • 2 x vstop v Deželo savn
 • Neomejeno kopanje v termalnih bazenih hotela Vita
 • 2 x pogostitev med programom: Smoothie-break

Prijave s plačilom sprejemamo do zapolnitve kapacitet. Omogočamo vam plačilo na dva obroka, pri čemer mora biti program v celoti plačan pred datumom izvedbe. Prijava je potrjena le ob prejetem plačilu! V primeru odpovedi udeležbe manj kot 15 dni pred dogodkom zaradi vnaprejšnje potrditve kapacitet stroška namestitve ne vračamo.

Jogijski intenziv je družinam prijazen. Vabljeni tudi vaši najbljižji! 🙂

Prijave in dodatne informacije: gsm 040 90 91 92 | info@sadhana.si

 

Opomba: Jogijski intenziv bo vključeval tudi fotografiranje.
Koledar
dogodkov