oktober 11, 2016 at 11:42 dop

UPORABA JOGIJSKIH PRIPOMOČKOV – ZA UČENCE IN UČITELJE JOGE

Sobota, 24. september (9.00–16.00)

Joga studio Sadhana, Koprska 52, Ljubljana Vič

6-urna, intenzivna delavnica »Uporaba jogijskih pripomočkov – za učence in učitelje joge«

Prosti le še 2 mesti!

Avtor: Sneža Vidovič

 

Portret SnezaIzhajamo iz predpostavke: Ne obstaja idelana ali pravilna asana, ker so naša telesa in sposobnosti različni. Obstajajo pa anatomske zakonitosti in principi gibanja, ki jih praktikanti joge morajo poznati in razumeti, da bi znali svojo prakso prilagoditi sebi ter pravilno uporabiti jogijske pripomočke.

Delavnica se bo usmerila v izvedbo asan, ki najpogosteje kličejo po modifikacijah. Izpostavili bomo najpogostejše napake pri uporabi jogijskih pripomočkov ter razčlenili uporabo glede na tri vidike:

  • uporaba pripomočkov zaradi fizičnih omejitev;
  • uporaba pripomočkov za doseganje boljših učinkov;
  • uporaba pripomočkov glede na določene terapevtske učinke.

V ospredju bosta raziskovanje lokomotornega sistema (skelet in mišice) ter razumevanje sile gravitacije. Uporabljeni bodo naslednji pripomočki: trak, odeja, kvader, bolster, stena.


Delavnica je del učiteljskega tečaja joge Sadhana in je delno odprta tudi za zunanje udeležence (začetnike, izkušenejše praktikante in učitelje joge).Učitelji joge po zaključku programa dobijo potrdilo o udeležbi.

Cena za zunanje udeležence: 135,00 EUR

Prijave s plačili sprejemamo do 22. 9. 2016 na info@sadhana.si, število mest je omejeno!


Preberite tudi članek:

JOGIJSKA PRAKSA JE VAŠE OGLEDALO

Poznate pravi namen uporabe pripomočkov v jogi? 

Avtor: Sneža Vidovič, učiteljica joge in meditacije, Joga studio Sadhana

Na samem začetku jogijske poti bi se moral učenec srečati z nekaterimi temeljnimi resnicami in načeli jogijske prakse (sadhane). Prvi in najpomembnejši aksiom v jogi je načelo ahimse ne škoduj ne sebi ne drugim. Druga pomembna smernica za vsakega učenca hatha joge pravi: Asana je stabilen in udoben položaj (Patandžali, 2. poglavje, 46. sutra). Čeprav se oboje na prvi pogled zdi skoraj samoumevno in dosegljivo, predvsem aksiom o tem, da ne želimo škodovati, se na jogijski blazini ne odraža tako pogosto, kot bi si želeli. Resnici na ljubo, vse zgoraj omenjeno bi si moral ponoviti večkrat na dan tudi vsak učitelj joge. Več …

Koledar
dogodkov