december 24, 2016 at 1:49 pop

DELAVNICA: Z JOGO NAD DEPRESIJO (Izola, 11.3.)

Prostor in čas nista prizanesljiva do posameznika. Zimski dnevi so kratki, tema pade na zemljo še preden pokukamo iz pisarn. Preokupirani z obveznostmi, ki nam jih nalagajo službe, starševstvo in zapleteni družbeni odnosi, se sploh ne zavedamo, da se naš energijski račun počasi, a vztrajno prazne. Najprej se oglasi naše telo in nas na različne načine prične opozarjati, da smo šli predolgo in predaleč. Signali telesa prerastejo na kompleksnejše simptome preobremenjenosti in izgorelosti; kroničnim bolečinam, povišanemu krvnemu tlaku  in splošnemu slabemu počutju se pridružijo razdražljivost, tesnoba, nespečnost, … Vse to se odraža v tem, kako shajamo sami s sabo in kako uspešno krmilimo barko življenja. Običajno se zatečemo k tabletam, ki naj bi nas odrešila vsega navedenega, dejansko pa z njimi samo lajšamo simptome in si mečemo pesek v oči; problem v svoji biti ostaja.

Le peščica posameznikov zbere voljo in si vzame čas, da se zakopljejo vase, poiščejo srž problema in se ga polotijo. Dobro je, da se to zgodi preden naša samopodoba in samozavest stagnirata do te mere, da zavozimo odnose z našimi najdražjimi ter faliramo na poklicnem nivoju. Ste pripravljeni na spremembo?

Ni nujno, da vsako depresivno stanje pomeni diagnozo depresije in ni nujno, da vsak simptom, ki ga opazimo na telesu pomeni depresijo. Ni potrebno, da zabredete tako globoko v blato, smer življenja lahko popravite kadarkoli, takoj.

Pogosto se pojavi vprašanje udeležencev, ali ta dovtičen program nadomesti posvete z lečečim zdravnikom in predpisano terapijo? NIKAKOR! Ko sem se pred dobrim desetletjem sam soočal z depresijo, sem od zdravnice dobil jasen napotek: “Terapija (tablete) ti bo pomagala v prehodnem obdobju, ko boš moral aktivno reševati svoj obstoj! To pomeni osvetljevanje vzrocev delovanja, ki te vodijo v depresivna stanja in iskanje novih poti.”

Komu je program namenjen?

 • Vsem, ki se zdravijo za depresijo in si želijo pomagati tudi z jogo.
 • Vsem, ki imajo nizek libido (željo po spolnosti).
 • Vsem, ki trpijo zaradi nespečnosti.
 • Vsem, ki so nagnjeni k malodušju.
 • Vsem, ki čutijo, da jih življenje nažira od znotraj.
 • Vsem, ki se pogosto soočajo z občutki žalosti, jeze, nekompetentnosti.
 • Vsem, ki nimajo zaupanja vase.
 • Vsem, ki imajo slabo samopodobo.
 • Vsem, ki si želijo razbiti omejujoče načine razmišljanja, dojemanja in delovanja.
 • Vsem, ki jih premetava sem ter tja in so pozabili, kako je voditi barko življenja.
 • Vsem, ki poleg zunanjih izzivov čutijo tudi notranje.
 • VSEM, KI SO SE ZAVESTNO ODLOČILI, DA BODO ZAŽIVELI KVALITETNO IN SO PRIPRAVLJENI ZA TO NEKAJ NAREDITI!

 

Portret Blaz 1
Blaž Jarc, Sadhana učitelj joge in NLP Coach

Tekom programa Z jogo nad depresivna stanja vas bom popeljal skozi večdimezionalno naravo depresivnih stanj. Le-ta imajo vpliv tako na notranje kot zunanje dimenzije našega življenja. Naučil vas bom jogijske tehnike, s pomočjo katere se boste spoprijeli z depresivnimi stanji in jih sčasoma presegli. Skozi prakso bomo obdelovali  anatomske in fiziološke (zunanje) simptome depresije,  ovsetlili pa  bomo tudi simptomatiko depresije na ravneh misli, rapoloženjskih stanj, obnašanja in delovanja (zunanje).

Program Z jogo nad depresivna stanja bo postregel s širšim vpogledom v depresijo in depresivna stanja. Z namenom njihovega poznavanja in pravočasnega odkrivanja bomo pričeli s teoretskim okvirom. V nadaljevanju bomo spoznali, kako depresivna stanja razlaga tradicija joge in kakšen je jogijski pristop k premagovanju izzivov na naših notranjih ravneh delovanja. Osvetlili bomo našo naravnavo konkretnega delovanja in orientacijo v svetu okoli ter zgradili konkretne korake za premagovanje depresije in (ponovno) doseganje visoke kvalitete odnosov in bivanja – življenja. Izročilo joge bomo dopolnili s tehnikami NLP (nevro-lingvistično programiranje).

Program bo vodil Blaž Jarc MBA, Sadhana učitelj joge in NLP Master Coach. Naravnan bo praktično – izkustveno. Naučili se bomo jogijske tehnike (prakse), ki bo osnova za nadaljno samostojno delo udeležncev. Udeležnci bodo prejeli gradivo – program za lastno prakso doma. Predznanje in poznavanje joge za udeležbo NI pogoj. Število mest je omejeno.

Program bo potekal 11.3.2017 (sobota) v Izoli:

BCenter, Obrtna ulica 11, Izola od 9h do 13h

Cena programa: 125,00€ (-10% za člane BCentra)

(vsebuje predavanje, vodeno prakso s podporo za delo doma, mentorski material, pogostitev med odmori)

Prijavite se lahko preko emaila: info@sadhana.si


Preberite soroden članek Blaža Jarca: Kako obvladati um?

Koledar
dogodkov