februar 22, 2017 at 12:56 pop

SADHANA JOGA ODDIH: »Prečistimo, poživimo in prebudimo se!«

Pomladni čas v Termah Dobrna je res nekaj posebnega. Okoliški 200-letni Zdraviliški park je spomladi prava paša za oči, vse je zeleno in mnoga drevesa zacvetijo. Ob sprehodu skozi kostanjevo alejo polno zadihate in se naužijete svežine ter miru. Včasih vas obide neustavljiva želja, da bi mogočna drevesa kar objeli. Simfonija bližnjega potoka in žvrgolenje ptic vas vabita na sprehod ali teraso bližnje kavarne … kmalu si boste priznali: »Ah, to je to, kar resnično potrebujem!«

Če k temu dodate strokovno vodeno prakso jogo, zanimiv vsebinski program za razstrupljanje telesa, sproščeno družbo ter razvajanje v termalni vodi in savni, si preprosto želite biti del te zgodbe.

Ali ste vedeli? V Termah Dobrna so se razvajali že stari Rimljani, v miru in tišini reke Dobrnice je iskal navdih za svoja dela tudi pisatelj Karl May, v termalnih vrelcih pa je za svojo lepoto in zdravje poskrbela italijanska igralka Sophia Loren. Sadhana pa letos obeležuje osmo obletnico jogijskih oddihov v Termah Dobrna!

 Joga studio Sadhana - Tečaj za učitelja joge


OPOZORILO: Vsi programi in njihova imena, njihovi opisi in delovni naslovi ter vsi teskti so avtorsko naše delo in so predmet avtorske zaščite ali druge pravne oblike zaščite intelektualne lastnine. Besedila ali dela besedila ni dovoljeno prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene. Vsako kopiranje teksta bomo takoj prijavili pristojnim organom! (C)(R)Sadhana d.o.o.

Kaj je tema našega vikend oddiha?

Joga sledi naravnim ritmom in dobro je vedeti, kdaj in kako vključevati čistilne tehnike ali krije. Čas pomladi je čas čiščenja, prebujanja vitalne energije in rasti. Spomladi lahko svoje telo z jogijskimi tehnikami pripravimo na nov cikel in ga uskladimo z naravnim ritmom … tako preženemo spomladansko utrujenost in si naberemo sveže energije. Z izbrano prakso jogijskih tehnik opuščamo stare, slabe navade in si dovolimo, da presežemo stvari, odnose ali situacije, ki nas ovirajo na naši življenjski poti … praksa joge nas spomladi usmerja k novim idejam, svežim potencialom ter obnavlja energijo za nove korake v življenju.

 

Komu priporočamo program Sadhana joga oddih »Prečistimo, poživimo in prebudimo se!«: 

 • vsem, ki se želijo celostno sprostiti ter poživiti telo in duha;
 • vsem, ki želijo podrobneje raziskati čistilne tehnike in okusiti njihov učinek;
 • vsem, ki cenijo dobro družbo, lepo okolje in radi delajo na sebi;
 • vsem, ki občutijo spomladansko utrujenost, težko telo, slabo prebavo;
 • vsem, ki želijo svoji obstoječi praksi joge dodati jutranji ritual za poživitev;
 • vsem učiteljem joge, ki potrebujejo vikend za lastno prakso in poglobitev. 

Sadhana programi so sinonim za kakovost na področju joge. Odlikujejo nas: 

 • odlični avtorski programi;
 • dolgoletna tradicija;
 • izkušeni učitelji;
 • odlični hoteli z izbrano hrano in wellnessom, kjer izvajamo oddihe;
 • dobro razmerje med ceno in ponudbo.

Ali ste vedeli, da izbrane čistilne tehnike joge in asane: 

 • izboljšajo delovanje prebavnega, dihalnega in limfnega sistema;
 • uravnavajo hormonsko ravnovesje;
 • uravnotežijo prebavni ogenj (agni) in s tem izboljšajo imunski sistem;
 • izboljšajo mentalne sposobnosti;
 • blagodejno vplivajo na splošno počutje. 

 

OPIS PROGRAMA

Spomladanska utrujenost, togost telesa/uma, zasluzenost tkiv in pogoste alergije so le nekateri simptomi, ki jih pogosto zaznamo spomladi (marec, april, maj) in nakazujejo potrebo po spremembi delovanja. Vikend joga oddih bo odličen čas, da po veliki noči telo naravnate na drugačno vibracijo.

Tradicionalna joga pripisuje prebavnemu ognju (agni) posebno mesto – moč transformacije. Jogijski mojstri so agni opisali kot prehod ali vrata, ki jih prestopajo naše misli, čustva in ne le hrana. Vse, kar zaužijemo, deluje na nas, in s pomočjo agnija vse, kar smo zaužili, prebavimo, absorbiramo, asimiliramo in transformiramo. Uravnoteženo delovanje agnija je ključ do zdravja in vitalnosti.

Ko govorimo o čiščenju telesa, ne moremo mimo ključnih organov. Glavni akterji v našem telesu, ki prispevajo k čiščenju, so limfa, kri, ledvice, jetra, črevo in parasimpatični živčni sistem. Zato bo naša sadhana (jogijska praksa) ciljno usmerjena.

Joga studio Sadhana - Učiteljski tečaj joge

 

Prvi dan (petek) Po prijavi v hotelu Vita (16.45) se ob 17.30 dobimo v dvorani Zdraviliškega doma, kjer bo  uvodu in predstavitvi vsebine vikenda sledila DINAMIČNA SADHANA oz. praksa hatha joge za poživitev. Praksa nas bo osvežila in pripravila na vsebino vikenda.

Po večerji bo čas za razvajanje v wellnessu, druženje ali počitek. PRIPOROČAMO, da se odpočijete in naspite.

Drugi dan (sobota) Po jutru se dan pozna in začeli bomo zgodaj – ob 7h. Jutro pred zajtrkom bomo izkoristili za učenje čistilnih tehnik – JALA NETI KRIJA (izpiranje nosnic ), KAPALABHATI (čiščenje frontalnega režnja možganov), naredili bomo priprave tudi za AGNI SARO – naučili se boste prvega dela jutranjega rituala za poživitev. Zelo pomembno je, da pridete tešči. Čistilne tehnike boste nadgradili z asanami, ki bodo nežno pretegnile telo in ga pripravile za nov dan.

Zajtrku bo sledilo krajše enourno predavanje o namenu in uporabi jogijskih čistilnih tehnik. Osrednji del dneva bo namenjen prostočasnim aktivnostim, oddihu in druženju.

Popoldanska MAHA SADHANA (velika, celostna praksa) bo ponudila nabor tehnik za aktivacijo agnija (prebavni ogenj), poživitev in razstrupljanje. Prakso bomo zaključili s tehnikami za boljše delovanje limfe.

Čas po večerji bo namenjen počitku ter oddihu v wellnessu, za tiste s presežkom energije pa bo večer tudi čas za druženje.

Tretji dan (nedelja) bo namenjen poglobitvi ter nadgradnji. Jutro pred zajtrkom bo čas za ponovitev čistilnih tehnik ter izvedbo celotnega jutranjega rituala za poživitev. Obvezno pridite tešči!

Po zajtrku, ko se bo zaužita hrana že malo polegla, sledi še ena MAHA SADHANA (velika, celostna praksa), ki bo zaokrožila vsebino celotnega vikenda. Usmerjena bo v raziskovanje giba in diha, v princip vinjase in uravnoteženo delovanje metabolizma. Zaključek prakse pa obeta mantre in krajšo meditacijo, tako kot se za tradicionalno jogo spodobi.


URNIK

 

Petek, 21. april

16.45            prijava v Hotelu VITA

17.30            UVOD V PROGRAM

18.00 – 19. 30    DINAMIČNA SADHANA z Blažem (90 min)

19.30            večerja in prost večer

 

Sobota, 22. april                

7.00 – 8.00      JOGIJSKI RITUAL ZA POŽIVITEV – čistilne tehnike, 1. del (Sneža)

8.15 – 9.30       Zajtrk  

10.00 – 11. 00  Predavanje: JOGIJSKE ČISTILNE TEHNIKE in AGNI, namen in demonstracija

11.00                Zeliščni napitek – čaj/zmešanček

11.30 – 16.00    Prosti čas/možnost izleta okoli Velenjskih jezer 

16.15 – 18.15    MAHA SADHANA s Snežo – tematska praksa (120 min)                 

18.30              Večerja

20.00             Wellness/druženje/počitek 

 

Nedelja, 23. april                

7.00 – 8.00    JOGIJSKI RITUAL ZA POŽIVITEV – čistilne tehnike, 2. del (Lavra/Sneža)

8.15 – 10.00    Zajtrk

10.00 – 10.30  Odjava iz hotela

11.00 – 13.00   MAHA SADHANA z Lavro in Blažem – tematska praksa (120 min)

13.00 – 14.00  Zeliščni napitek in zaključek 

Opozorilo:Na jutranji ritual ob 7h pridite OBVEZNO TEŠČI, zajtrk v nedeljo naj bo lahkoten in takoj po jutranjem ritualu, da boste ob 11h lahko izvajali prakso.Program poteka v veliki dvorani Zdraviliškega doma.Zaradi vremena ali drugih dejavnikov se lahko urnik programa spremeni. Izvajalci vas bodo sproti obveščali o morebitnih spremembah!

IZVAJALCI PROGRAMA / UČITELJI:

Sneža Vidovič, Joga studio SadhanaSneža Vidovič, učiteljica joge in meditacije z več kot 20-letnimi izkušnjami na področju joge, ki v svojem poučevanju združuje izkustveno anatomijo s tradicionalnimi indijskimi pristopi.

Je avtorica strokovnih programov v Joga studiu Sadhana, izvajalka delavnic Upravljanja  stresa in ustanoviteljica Sadhana šole joge – šola za učitelje joge. Njen pristop pri poučevanju joge je nežen in učinkovit obenem. Zaupajo ji številni učenci joge, ki se v njenih rokah počutijo varne.

Sneža je idejna avtorica joga oddiha “Prečistimo, poživimo in prebudimo se!” Ob kreiranju programa je zapisala:

»Vedno se potrudim izbrati aktualne in uporabne vsebine za naše joga oddihe, tisto, kar nadgradi vsebino rednih tečajev joge, ki jih ponujamo v joga studiu. Kot učiteljica joge opažam, da je pomlad čas mnogih težav. Pogoste so alergije, spomladanska utrujenost, slabše delovanje metabolizma, kopičenje telesne teže. Prav zato sem se odločila vsebino usmeriti v čistilne tehnike (krije) in prakso joge za poživitev, ki jo je smiselno izvajati vse do poletja. Letošnji joga oddih je ena od redkih priložnosti za praktikante joge, ko se lahko pod nadzorom učitelja naučijo čistilnih tehnik hatha joge. Domov boste odnesli jutranji ritual za poživitev, ki lahko postane vaša redna jutranja rutina. In še nekaj … Sadhana joga oddih je priložnost za druženje, nova prijateljstva in predvsem čas za številne užitke. Joga poudarja tudi socialno komponento kot pomemben dejavnik zdravja, zato ni nenavadno, da se mnogi naši učenci zelo radi vračajo v Dobrno.«

Asistenta programa:

Blaž Jarc, Joga studio SadhanaBlaž Jarc, Sadhana Učitelj joge, ki že 12 let sledi naukom joge. NLP Master Coach in avtor programa za osebno rast Šola osebne odličnosti. Predavatelj, ki na duhovit, zanimiv, predvsem pa sistematičen način povezuje jogo z vsakodnevnim življenjem.

 

 

 

 

Lavra Babič, Joga studio SadhanaLavra Babič, Sadhana Učiteljica joge: “Želim si, da bi lahko predala ljudem razumevanje, da moramo svoje telo ceniti, ga negovati in paziti nanj, saj nam zdravo telo in pozitivno razmišljanje omogočata, da lahko dosežemo velike stvari zunaj in znotraj sebe. Joga pa ponuja to in še mnogo več.” 

 

 

 


PRIJAVE SO ODPRTE, ŠTEVILO MEST JE OMEJENO!

Cena vikend rezidenčnega programa na osebo je  219,00 EUR in vključuje:

 • Joga program (3 x vodena praksa joge, 2 x jutranji ritual za poživitev, 1 x predavanje)
 • Namestitev: 2 x polpenzion (samopostrežni obroki) v hotelu VITA**** (dvoposteljne sobe)
 • Neomejen vstop v termalne bazene
 • 2 x vstop v Svet savn v vrednosti 52,00 EUR
 • Pogostitev med programom – zeliščni napitki
 • DARILO: JALA NETI POSODICA ZA ISPIRANJE NOSNIC

* na voljo je omejeno število enoposteljnih sob z doplačilom 15,00 EUR/osebo/noč

Prijavite se preko emaila: info@sadhana.si. Za dodatne informacije smo na voljo na številki 040 90 91 92.

Prijave s plačilom sprejemamo do zapolnitve mest.

Ponujamo vam možnost plačila na 2 obroka, pri čemer mora biti program v celoti plačan pred datumom izvedbe.

Dogodek je družinam prijazen – lahko pripeljete družinske člane, ki bodo plačali le namestitev.

Opomba: Jogijski oddih bo vključeval tudi fotografiranje.

Prijave in dodatne informacije: gsm 040 90 91 92 | info@sadhana.si


OGLEJTE SI FOTOGLAERIJO NAŠEGA JOGA VIKENDA 2016:


Koledar
dogodkov