maj 4, 2017 at 7:17 dop

Ezoterična antomija in psihologija: ČAKRA JOGA INTENZIV 14.5., 9-17h

O čakrah je bilo že veliko zapisanega, o ezoteriki veliko povedanega. Pa vendar je vsakič znova zanimivo in koristno preveriti kako avtorji na različne načine razložijo delovanje človeškega telesa in duše.

Joga studio Sadhana
Joga studio Sadhana

Vsak učenec, ki se poglablja v jogo in jogijske tehnike v nekem momentu praske potrebuje  logičen sistem, ki vse elemente poveže v sistematičen okvir. Ta okvir, ki daje smiselno ogrodje jogi imenujemo PANCHA KOSHA ali pet ovojev telesa. Podrobneje si bomo pogledali drugi ovoj, energijski ovoj ali PRANAMAYA KOSHA, kjer domujejo energijski centri ali čakre. Z razumevanjem delovanja energijskega ovoja bomo odkrili še eno tančico na poti joge in s tem zagotovo poglobili prakso joge. Ali se tudi vi pogosto vprašate zakaj nekaj deluje ali ne deluje, zakaj nekaj izvajati na točno določen način v kontekstu prakse joge oz sadhane? Ali ste pomislili zakaj zasuki niso na začetku ure in zakaj so določene dihalne tehnike vedno na koncu? Mnogo odgovorov boste našli na Čakra joga intenzivu.

Na ČAKRA JOGA INTENZIVU boste najprej spoznali teoretično ozadje ezoterične anatomije in psihologije, razumevanje delovanja nadijev (energijskih kanalov) in kundalini prane, nato se bomo usmerili v simboliko posamezne čakre ter na koncu  dan zaključili z daljšo prakso joge »Harmonizacija čaker skozi jogijske tehnike«.

Odgovorili si bomo tudi na nekaj vprašanj:

  • Zakaj vsaka praksa joge ne deluje pozitivno na čakre? Čemu se je potrebo izogibati?
  • Zakaj je tako pomembno zaporedje tehnik, če želimo prave učinke?
  • Kako se odraža delovanje čaker v našem vsakodnevnem življenju?

1Predavateljica: Sneža Vidovič

Kje? Joga studio Sadhana, Koprska 52. Ljubljana

Kdaj? nedelja, 14.5.2017 od 9.00 do 17.00 ure

Prijave do: 11.5. 2017 na info@sadhana.si

Cena: 60,00 EUR

Opomba: Čakra joga intenziv je del Sadhana učiteljskega tečaja joge, število prostih mest je omejeno. Vsebina je nadgradnja tečaja joge in kot taka ni del rednih tečajev joge.

 

 

 

Koledar
dogodkov