julij 17, 2017 at 9:45 dop

CYT600: Sadhana Tečaj za Učitelja Joge 2

Sadhana tečaj za učitelje joge 2 – CYT 600

Sadhana šola joge vpisuje v napredni, dvoletni izobraževalni program za učitelje joge –

Sadhana tečaj za učitelje joge 2, CYT 600.


Pričetek tečaja: 20.10. 2017, prijave najkasneje do 2.10.2017

Zaključek tečaja: november 2019

Obseg po urah: 350 ur

SADHANA ŠOLA JOGE izvaja strokovna izobraževanja in usposabljanja za učitelje joge, na prvi stopnji gre za enoletno izobraževanje Sadhana tečaj za učitelje joge I (CYT 300), na drugi stopnji pa za dvoletno izobraževanje Sadhana tečaj za učitelje joge 2 (CYT 600).

Pridružite se zaupanja vrednim učiteljem in predavateljem, ki vas bodo podprli na profesionalni poti joge kakor tudi na poti osebne in duhovne rasti. Napredni, dvoletni izobraževalni program smo zasnovali kot celosten, sistematičen in kompleksen program, ki bo poglobil vaše dosedanje znanje in izkušnje v jogi, predvsem pa prinesel nove, uporabne vsebine, ki jih boste lahko takoj vključevali v svoje delo učitelja joge.

V naši šoli joge ne dojemamo kot šport, niti ne dajemo v ospredje le telesni vidik tako kot mnoge šole na zahodu. Sledimo celostnemu, holističnemu pristopu v jogi, ki razume jogo kot orodje za osebnostno in duhovno transformacijo.

 KOMU je program namenjen, komu ga priporočamo?

Program je namenjen vsem učiteljem joge, ki so uspešno zaključili izobraževanje na 1. stopnji pri katerikoli šoli v  SLO ali v tujini in to lahko izkažejo z diplomo (minimalno 200 urni učiteljski tečaj joge) ter si želijo poglobiti lastno sadhano ter pridobiti kompleksnejše, dodatno znanje za poučevanje joge.

Naše napredno izobraževanje priporočamo vsem, ki želijo nadgraditi svoje znanje tako na področju kompleksnejših asan, kot tudi na področju pranajam in meditacije (slednje na 1. stopnji izobraževanja ni bilo v ospredju). Priporočamo tudi vsem tistim, ki so »žejni« novega znanja in bi želeli ponuditi kakovostno nadgradnjo svojim strankam v obliki novih tečajev in delavnic, ter vsem tistim, ki se srečujete z učenci, ki imajo določena bolezenska stanja ter druge omejitve pri izvajanju joge ter jim želite pomagati strokovno in kakovostno s pomočjo jogijskih tehnik.

 Kako bo program organiziran?

Izobraževanja bodo potekala v Ljubljani na približno 5 – 8 tednov, večinoma med vikendi, razen rezidenčnih programov. Obveznih hospitacij med tednom ni, na lastno željo se lahko vključite v naše programe v joga studiu (priporočamo tečaj Hatha joga 2 ali hatha joga 3).

Program bo potekal od oktobra 2017 do novembra 2019, ter bo razdeljen v 12 modulov. Modul ne pomeni vedno dva dni (npr. sobota in nedelja), dva modula bosta 3 – 4 dnevna namenjena odmiku in intenzivnemu poglabljanju vsebine.

Program bo zajemal 4 splošne sklope in 3 specifična poglavja:

Splošni del:

 1. Jogijske tehnike – splošni del in izbrana poglavja
 2. Didaktika, Metodologija poučevanja
 3. Funkcionalna anatomija, kineziologija in izkustvena anatomija po metodi BMC™
 4. Filozofija joge, Etika

Specifične vsebine:

 1. Meditacija in anitistresne tehnike – poglobitev prakse in metodologija poučevanja
 2. Joga terapija
 3. Regenerativna joga, Joga za hormonsko ravnovesje

NE SPREGLEJTE!

S programom Sadhana tečaj za učitelje joge 2 – CYT 600 boste prejeli 3 diplome,

ki izkazujejo splošno napredno znanje joge ter specifična znanja:

· UČITELJ HATHA JOGE II – CYT 600

· UČITELJ MEDITACIJE in ANTISTRESNIH TEHNIK po metodi Sneže Vidovič ™

· UČITELJ REGENERATIVNE JOGE po metodi Sneže Vidovič ™


OPOMBA:
Izobraževanje Sadhana tečaj za učitelje joge 2 – CYT 600 ne bo potekalo vsake dve leti, oz ciklično tako kot izobraževanje na prvi stopnji; zato če resno razmišljate nadaljevati šolanje pri nas ne odlašajte z odločitvijo. Pridružite se nam letos.

 

 Jogijske tehnike  – splošni del

 • Nadgradnja in poglobitev osnovih asan, učenje naprednih asan;
 • Nadgradnja in poglobitev osnovih pranajam, učenje naprednih pranajam;
 • Uporaba mantre v konceptu hatha joge / meditativne prakse;
 • Uporaba mudre in vključevanje v pranajame,
 • Uporaba joga pripomočkov in modifikacije asan – progresivno učenje naprednih asan;
 • Uporaba joga pripomočkov in modifikacije asan – joga terapija;
 • Vodena praksa za poglabljanje.

Jogijske tehnike – izbrana poglavja

 • Joga kot psihosomatska terapija – joga za depresijo, anksioznost, sindrom izgorelosti;
 • Regenerativna joga in aktivacija parsimpatičnega živčnega sistema;
 • Joga za hormonsko ranovesje / joga skozi različna življenjska obdobja;
 • Metode BMC™ (Body Mind Centering) in somatika – nov pristop v joga terapiji.

Meditacija, joga nidra, vizualizacija in sproščanje

 • Raja joga – poglobitev Pratyahare, Dharane, Dhyane
 • Sekvenčenje dihalnih tehnik glede na namen
 • Različni koncepti in pristopi v meditaciji – kako in kdaj poučevati meditacijo
 • Meditacijski odmik – poglabljanje pranajame, meditacije in tehnike maune v praksi

Funkcionalna anatomija, kineziologija, Izkustvena anatomija po metodi BMC™

 • Specifična poglavja – preventiva in kurativa v jogi
 • Nadgradnja osnovnega znanja funkcionalne anatomije in kineziologije
 • Medenično dno kot osnova zdrave hrbtenice
 • Ezoterična anatomija, panča maya, panča prana – nadgradnja osnovnih konceptov

Filozofija in Etika

 • Razumevanje klasičnih jogijskih tekstov (Joga sutre, Bhagavadgita, Upanišade)
 • Etika v svetu joge

Didaktika, Metodologija poučevanja

 • Umetnost opazovanja, asistence in demonstracije – kako postati še boljši učitelj
 • Umetnost uporabe jezika v jogi – učitelj kot pripovedovalec in ne inštruktor gibanja
 • Načrtovanje delavnic in priprava gradiv
 • Individualno poučevanje – namen, pristop ter načrtovanje programa

Supervizija in mentorstvo za učitelje joge

 • Učitelj joge kot učenec
 • Zdravje učiteljev joge – po metodi LEGO® SERIOUS PLAY®

Joga in trg dela

 • Status učitelja joge – priložnosti za razvoj joge v različnih sistemih družbe

Projektno delo / hospitacije

 • Samostojen študij, pedagoške priprave, praksa joge

Sneža Vidovič, Univ. Dipl. Soc. Del, Učiteljica joge E-CYT 500  ter učiteljica izkustvene antomije po metodi BMC™, NLP Master

PODROČJE DELA: Jogijske tehnike – splošni del in izbrana poglavja, Izkustvena anatomija po metodi BMC™, Funkcionalna antomija in kineziologija, Meditacija, joga nidra, vizualizacija in sproščanje, Didaktika in Metodologija poučevanja, Supervizija in mentorstvo za učitelje joge

Sneža je dvoletni program izobraževanja v celoti zasnovala na podlagi mnogih strokovnih izobraževanj za učitelje joge, ki jih je tudi sama obiskala ter predvsem na podlagi dvajsetletnega dela na področju joge – v vlogi učiteljice joge, strokovne direktorice joga studia ter v vlogi avtorice različnih programov joge.

Uspešno je zaključila 4 certificirane učiteljske tečaje joge (1500 ur izobražeavnj) v tujini kar je v Sloveniji redkost, kontinuirano nadaljuje več letno izobraževanje na področju joga terapije in izkustvene anatomije po metodi Body Mind Centering ™ (BMC) ter svoje znanje nesebično deli na izobraževanjih v okviru Joga studia Sadhana. Več o njenih referencah >> https://www.sadhana.si/ucitelji-joge/430/sneza-vidovic/

Sneža bo izvedla približno 60% programa CYT 600, preostali del je razdeljen med zunanje sodelavce. Zaradi komplesnosti vsebine ter želje po kakovosti smo k sodelovanju povabili več različnih učiteljev joge ter drugih strokovnjakov iz Slovenije in tujne, ki bodo vstopili v program kot zunanji predavatelji.

Izvajalci programa in področja dela:

Blaž Jarc, dipl. varstvosolovec, MBA, Učitelj joge CYT 250, NLP Master Coach

PODROČJE DELA: Jogijske tehnike – splošni del in izbrana poglavja, Didaktika in Metodologija poučevanja, Funkcionalna antomija in kineziologija, Joga in trg dela, Supervizija in mentorstvo za učitelje joge

Joga je prišla v Blaževo življenje najprej kot terapevtski pristop po športnih poškodbah, kjer se je resnično poglobil v razumevanje funkcionalne antomije in kineziologije v kontekstu prakse hatha joge. Po zaključku učiteljskega tečaja na prvi stopnji se je izobraževal pri svetovno znanih učiteljicah joge in somatike, Donna Farhi in Lisa Clark, študij joge trenutno nadaljuje v tujini pri Doug Kellerju.

Kot dolgoletnega plavalca in potapljača ter strastnega igralca saksofona pa ga  prevzela tudi praksa pranjame in meditacije po učenju Paramhnasa Yoganande. Od leta 2009 se je profesionalno posvetil poučevanju joge ter vodenju podjetja Sadhana d.o.o. Več o Blažu https://www.sadhana.si/ucitelji-joge/423/blaz-jarc/

Anja Brenko, učiteljica joge CYT 200

PODROČJE DELA: Jogijske tehnike – splošni del, Didaktika in Metodologija poučevanja, Funkcionalna antomija in kineziologija

Anja je učenka joge od leta 2006. Joga soba, ki jo je ustanovila leta 2009, je bila prva šola joge na slovenski obali. Svojo prvo certifikacijo za učiteljico joge je opravila v SuryaSakti studiu v Ljubljani. Pot joge je nadgrajevala pod mentorstvom različnih svetovno priznanih učiteljev (Richard Freeman, Ido Portal, David Robson, David Swenson, John Scott, BNS Iyengar, M.V.Chidananada, Manju P. Jois, Boris Georgiev,.. in drugi) 

Pred 5 leti je spoznala Davida Regelina, ki jo je navdušil za sveto geometrijo telesa, pomen forme in kako le ta vpliva na emocionalno stanje telesa. Z Davidom se je učila na dveh daljših intenzivih. Zadnje 4 leta redno  študira Krija Tantra Jogo z dr. Jonnom Mumfordom (Swami Anandakapila Saraswati) in Polono Sepe Hitchcox (Ambikanando).

Anja je privrženka tradicionalih vedenj, ki jih povezuje z dognanji novodobne znanosti. V naše izobraževanje bo vnesla preplet znanj, ki jih bo umestila v poučevanje naprednih asan ter izvajanje asistenc in optimalnih poravnav telesa.

Barbara Habič Pregel, prof. Primerjalne književnosti in filozofije, Učitejica joge CYT 400

PODROČJE DELA: Jogijska filozofija, Etika

Barbaro joga spremlja že desetletja, od leta 2010 pa jo redno poučuje v Joga studiu Sadhana, kjer se je usmerila primarno v Jogo za zlata leta ter v programe za hormonsko ravnovesje. Je nepogrešljiv član strokovne ekipe v Sadhana šola jogi, kjer smo ji zaupali predmet Jogijske filozofije in Etike.

Kot učiteljica hatha joge je razvila unikaten pristop, saj se njena ljubezen do filozofije tankočutno vpleta v sleherno prakso joge. Je umetnica besede, kar zaznamo tako v njenih tekstih, predavanjih kakor v pogovoru samem. Jogo razume kot življenjsko pot, ki jo nenehno raziskujemo, da bi prišli do svojega bistva. V našem izobraževanju nam bo približala klasične jogijske tekste kot so Joga sutre, Hatha joga pradipiko ter koncepte Tantre ter jainizma.

Izidor Ivanovič, dipl. fizioterapevt

PODROČJE DELA: Funkcionalna anatomija, Kineziologija, Joga terapija
Izidor je v 16 letih dela kot fizioterapevt ter ob kontinuiranem izobraževanju razvil edinstven pristop k obravnavi bolečine po operaciji ali poškodbi. Njegova posebnost so močne manualne tehnike, ki delujejo na globoko ležeče strukture, kjer je večinoma izvor bolečin. Zaradi te posebnosti k Izidorju prihajajo ljudje, ki si želijo hitre in trajne rezultate ter ljudje z zapletenimi primeri, ko operacija ni uspela odpraviti tistega, kar je bil njen namen oz. tisti, ki se hočejo izogniti operaciji.

V našem izobraževanju nam bo predstavil pomembno znanje, ki ga lahko tudi učitelji joge uporabimo v primerih ko gre za težave s koleni, bolečino v ramenskem sklepu, hrbtenici ter predvsem kako vedeti kdaj je stranko/učenca potrebno napotiti naprej v klinično obravnavo fizioterapije, da ji z jogo ne bi škodovali.

Stephen Ewashkiw, učitelj joge  E-CYT 500

PODROČJE DELA: Jogijske tehnike – splošni del, Didaktika in Metodologija poučevanja, Kineziologija

Stephen je mednarodno priznan učitelj joge, ki prinaša razumljiv in praktično orientiran stil učenja joge, obogaten z dobro razlago anatomije in kineziologije, ki jo je spoznaval v kontekstu dolgoletnega študija joge. Rad poučuje napredne kompleksnejše asane, kjer vedno nauči postopnih korakov in sekvenc, ki učence peljejo varno in zanesljivo v raziskovanje novih asan.

Stephen je zelo zabaven in to lastnost vnaša v poučevanje joge, saj meni, da mora biti učenje joge sproščeno kot igranje v peskovniku. Njegova Advanture Yoga temelji na raziskovanju in širjenju možnosti znoraj nas in v življenju nasploh. Njegov cilj je dati znanje in orodja, da bi razvili svoj lasten pristop v jogi kot učenec, učitelj ali kot popotnik skozi življenje. Če želite spremembo, če ste pripravljeni vložiti energijo in zastavljati vprašanja, potem je Stephen pravi naslov za učenje joge.

VPISNI POGOJI

 • Vsaj V.stopnja izobrazbe
 • Pasivno znanje angleškega jezika*
 • Življenjepis

Življenjepis poslati na info@sadhana.si ter zajeti spodaj navedeno:

osebni podatki, elektronski naslov, telefonska št., opis dosedanjih izobraževanj na področju joge (tematika, kdaj, pri kom, koliko časa); opis dosedanjega dela na področju poučevanja joge (koliko časa, koliko skupin, kje); motivi in pričakovanja v zvezi z izobraževanjem.

 • Intervju

*opomba: del programa (dva modula) bodo vodili tudi tuji predavatelji (angleško govoreči)

VPISNI ROK

Zadnji rok za prijavo je 2.10.2017. Vpis je opravljen, ko je izvedeno plačilo šolnine (delno ali v celoti) ter izpolnjeni vpisni pogoji.

CENA IZOBRAŽEVANJA:

 • 2.500 EUR  plačilo v enkratnem znesku
 • Plačilo na 5 obrokov, prvi okrok 800 EUR, ter 4 x po 500 EUR.
 • Nakazati na račun podjetja Sadhana d.o.o, in sicer SI56 0433 1000 3365 433 (Nova KBM), obvezno navedite namen plačila:  CYT 600

Cena zajema udeležbo na vseh vikend izobraževanjih (modulih), gradivo, opravljanje izpita in ocenjevanje ter 40 ur hospitacij v Joga studiu Sadhana, ki sicer niso obvezne, jih pa priporočamo.

Cena ne zajema priporočene dodatne literature, mentorskih ur ter stroškov nastanitve na dveh bivalnih modulih.

*opomba: V primeru predčasne prekinitve izobraževanja iz osebnih razlogov vplačila ne vračamo; izjeme so zdravstveni razlogi, ki jih lahko dokažete z zdravniškim dokazilom.

ZAKLJUČNI IZPIT sestavljajo trije deli:

 • Nastop – praktični del
 • Pisni preizkus – teoretični del
 • Izdelan načrt programa joge iz specifičnih vsebin joge – aplikacija in integracija znanja v praksi

POGOJI ZA IZDAJO DIPLOME OZ. CERTIFIKATA za CYT 600:

 • V celoti plačano izobraževanje,
 • 90 % prisotnost na programu,
 • Uspešno opravljen zaključni izpit.

NE SPREGLEJTE!

S programom Sadhana tečaj za učitelje joge 2 – CYT 600 boste prejeli 3 diplome,

ki izkazujejo splošno napredno znanje joge ter specifična znanja:

· UČITELJ HATHA JOGE II – CYT 600

· UČITELJ MEDITACIJE in ANTISTRESNIH TEHNIK po metodi Sneže Vidovič ™

· UČITELJ REGENERATIVNE JOGE po metodi Sneže Vidovič ™

 • Kaj pomeni CYT? Je okrajšava za »certificated yoga teacher« ter pomeni, da ste uspešno zaključili strokovno izobraževanje, ki ga lahko izkažete z diplomo.
 • Naše diplome vam omogočajo nemoteno ter legitimno delo na področju poučevanja joge v Sloveniji ter tudi v tujini. Smo člani Joga federacije Slovenije, ki je v sodelovanju z Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport (MIZŠ) dosegla veljaven sporazum, da niso vsi programi joge v SLO uvrščeni pod panogo športa oz športne rekreacije. To pa pomeni, da ni obvezujoče slediti določilom Zakona o športu. Več o tem http://www.jogafederacija.si/obvestilo-odgovor-mizs/

Udeleženci, ki ne bodo pristopili k izpitu in/ali bodo izpustili več kot 10% izobraževanja bodo vseeno prejeli potrdilo o udeležbi iz katerega bosta razvidna obseg in vsebina izobraževanja.

V primeru dodatnih vprašanj se lahko obrnete direktno na nosilko programa Snežo Vidovič, gsm 041 565 528 ali pišete na info@sadhana.si.

Oktober 2017 – lokacija Strunjan – rezidenčni 3 – dnevni modul

20. 10. – 22. 10

 

November 2017 – lokacija Ljubljana Joga studio Sadhana

25. in 26. 11.

 

Februar 2018 – Lokacija izven LJ – rezidenčni 4 – dnevni modul

8. 11. – 11. 2. – Meditacijski odmik

 

Marec 2018 – lokacija Ljubljana Joga studio Sadhana

17. 3. – 18. 3.

 

Junij 2018 – lokacija Ljubljana Joga studio Sadhana

8. – 10.6.

 

September 2018 – lokacija Ljubljana Joga studio Sadhana

15. in 16.9.

 

November 2018 – lokacija Ljubljana Joga studio Sadhana

10. in 11.11.

…. urnik za naprej (do novembra 2019) bo objavljen naknadno.

 

 

 


Vsi naši teskti so avtorsko delo in so predmet avtorske zaščite ali druge pravne oblike zaščite intelektualne lastnine. Besedila ali dela besedila ni dovoljeno prepisovati, razmnoževati ali kako drugače razširjati v komercialne namene. Vsako kopiranje teksta bomo takoj prijavili pristojnim organom.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Koledar
dogodkov