november 11, 2017 at 11:38 pop

PRANAJAMA, praksa za telo in dušo, 24.11., Kranj

Vabimo vas, da si na petkov večer privoščite prakso namenjeno dihu, pranajami in predvsem sebi. S preprostimi vajami bomo ogreli in sprostili telo ter ozavestili dih. Ta nas bo pospremil v prakso pranajam. Podali se bomo v raziskovanje prane; vitalne življenjske energije in postopoma našo pozornost usmerili navznoter, k sebi.

Tekom dneva ves čas dihamo, a se tega praktično ne zavedamo. Z leti smo se priučili, kako naša čustva potisniti na stran in jih zadrževati v prepričanju, da življenjske okoliščine ne podpirajo njihovega izražanja. Ko potlačimo čustva, hkrati potlačimo dih, ki zato postane plitek, kratek in komaj zaznaven. In obratno – ko dih osvobodimo in mu dovolimo, da steče, steče v nas in skozi nas prana, odpremo se za drugačno doživljanje. Namen (sankalpa) izvajanja pranajame je zelo jasen – preko ozaveščenega dihanja umiriti um in tako dostopati do višjih nivojev zavesti.

Dobro je, da svoje telo predihate, se umirite in ustvarite notranji prostor, v katerem lahko stečejo notranji procesi. Praksa je primerna za vsakogar, vodila jo bo Lavra Babič, učiteljica joge. Preživite miren večer v naši družbi.

Kje: Joga studio Sadhana, Kranj

Kdaj: 24.11., 19.30 (prihod 19.20)

Cena: člani 10,00 EUR / zunanji 15,00 EUR

Prijavite se lahko preko emaila info@sadhana.si ali pri svojem učitelju joge. Veljavne so le prijave s plačilom, rezervacij ne sprejemamo. V primeru odsotnosti ali zamujanja denarja ne vračamo.

 

Koledar
dogodkov