januar 11, 2018 at 12:20 pop

16.2., Kranj: JOGA DELAVNICA – Sproščujoče asane za počitek, regeneracijo & pripravo na spanje

Naučite se položajev, ki vas bodo v 15 minutah umirili, sprostili, regenerirali in pripravili na spanje.

Vsi se pogosto srečujemo z utrujenostjo in pomanjkanjem časa in ravno to sta dva odločilna dejavnika, da se ne odločamo za vadbo jogijske prakse tudi doma. Tako vam želimo na tej delavnici oz. jogijski praksi pokazati nekaj položajev, ki so primerni ravno za dneve, ko imamo na voljo samo 15 minut in si želimo ta čas izkoristiti za počitek in regeneracije teles in uma. Na praksi bomo uporabljali pripomočke, ki jih imamo tudi doma in jih lahko izkoristimo za lažjo in bolj sproščujočo izvedbo položajev (npr. stol, odeja,…). Spoznali boste, da je pogosto že 15-20 minut lahko dovolj da se naše počutje izboljša; se počutimo manj utrujene, preženemo utrujajoče misli in se regeneriramo.

Za udeležence delavnice na dogodku velja dodatni 10% popust pri nakupu jogijskih pripomočkov!

Pomembno je da si dovolimo vzeti čas zase in za svoj počitek, tudi čez dan. Pogosto smo zaradi vseh dejavnosti in obveznosti, ki se naberejo čez dan, res utrujeni in že sama misel, da bi se postavili v strešico ali naredili pozdrav soncu je popolnoma odveč. Pa vendar obstajajo v jogi tudi položaji, kjer se telo spočije in regenerira, splošno pičutje pa se izboljša. Če pa zraven dodamo še zavestno dihanje, ki je most med telesom in umom, bo regeneracija še toliko bolj kvalitetna.

Asane v katerih se sprostimo in spočijemo so lahko tudi dobra priprava na spanje. Pogosto gremo spat s »polno glavo misli« in potem lahko traja kar nekaj časa, preden preštejemo vse ovčke in se nam uspe zazibati v sen. Zgodba je lahko precej drugačna, če svoje telo pripravimo na spanje in bolj kvaliteten nočni počitek, odpravimo posledice stresa in damo podporo telesu da se bo naše telo v tem času regeneriralo.

Kje: Joga studio Sadhana, Špikova 17, 4000 Kranj

Kdaj: 16.2.2018 ob 19.00 (90 min)

Cena: 15,00€

Vodi: Eva Valant, učiteljica joge

Prijavite se lahko pri svojem učitelju joge, na recepciji studia ali preko e-pošte info@sadhana.si.
Veljavna je le prijava s plačilom, rezervacij ne sprejemamo. Število mest je omejeno. V primeru odsotnosti ali zamude denarja ne vračamo.

Koledar
dogodkov