september 1, 2018 at 12:54 pop

JOGA ODDIH: RAZKRITA GOVORICA ASANE: Raziskovanje Sebstva, 28.-30. 9.

Sadhana Joga Vikend Oddih

RAZKRITA GOVORICA ASANE: Raziskovanje Sebstva

28 – 30. September 2018, Hotel Laguna, Strunjan

 

Praksa joge je lahko zelo intimen pogovor s samim seboj, če ti uspe preiti od strukture k procesu. (Sneža Vidovič)

Sebe lahko spoznamo šele v odnosu do drugosti, tako kot dneva ni mogoče razumeti drugače kot v kontrastu do noči. (Fritz Perls) Če v praksi asan ostanemo le pri strukturi (formi) in se ne spustimo v proces doživljanja in zaznavanja sebstva, smo zgrešili bistvo joge. Dejstvo je, da mnogo praktikantov joge ostaja na nivoju strukture asane in so zato prikrajšani za globje izkustvo. Jasna struktura asane je za začetnika nujen in koristen korak na poti joge, a napredno učenje joge se usmerja v proces. Učenec mora sam stopiti skozi vrata raziskovanja joge, učitelj mu jih lahko le pokaže in pomaga odpreti. Slednjemu namenjamo letošnji vikend joga oddih, na katerem bomo raziskovali asane in njihovo zakulisje. Poudarek bo na procesu in ne na strukturi (formi) asane.

Vikend program je priznan kot del naprednega izobraževanja za učitelje joge – Sadhana tečaj za učitelje joge 2 – CYT 600. Udeleženci prejmejo cerifikat o udeležbi.

Strunjan nas pričakuje! Vikend joga oddih v Strunjanu bo prava poslastica za vse, ki ljubijo morje jeseni in si želijo poglobljene jogijske prakse.

Jogijski oddih vam toplo priporočamo če:

 • si želite odkriti nove dimenzije prakse joge;
 • se večino časa ne zavedate kaj se dogaja z vašim notranjim doživljanjem in ste obenem prazni in izčrpani;
 • vam telo sporoča, da je potrebno nekaj spremeniti, pa tega ne slišite, ne zmorete in ne znate;
 • se ne zavedate svojih misli, čustev, vedenja in notranjih doživljanj med prakso joge in tudi sicer;
 • ste pozabili, kaj za vas pomeni “dober stik s samim seboj”;
 • nimate redne prakse joge, ker nimate volje;
 • nimate redne prakse joge, ker nimate dovolj znanja;
 • bi si radi podarili kvaliteten in sproščen vikend v dobri družbi

Odstrli bomo prenekatero tančico našega bitja in razsvetlili naš notranji prostor  z lučjo lastnega zavedanja in modrostjo joge. Naš pogram bo postregel z mnogimi vprašanji. Na nekatera bomo odgovorili skupaj, na druga boste odgovore iskali sami.

Naš namen bo dvig lastnega razumevanja in poznavanja jogijske prakse,  vzpostavitev in ohranjanje kongruence in pristnega stika s seboj med jogijsko prakso in v življenju nasploh. Če je življenje akcija, premikanje, mirovanje, delovanje in počitek, je joga telesna praksa (asane), sproščanje in mirovanje (joga nidra), dihanje (pranajama), opazovanje, občutenje – zavedanje (čuječnost) in pesem srca (mantre). Postregli vam bomo z vsem naštetim, program bo zelo bogat.

Pa prosti čas? Uživali bomo na jesenskem soncu in v objemu čudovite morske klime Strunjana. Prijetno bo. Izkoristite ga za pogovor, druženje, sprehod ali obisk wellnesa (Hotel Svoboda).

Namen Sadhana joga vikend oddiha je tako praksa joge kot razvajanje v wellnessu in čudoviti naravi krajinskega parka. Osvobodimo se napetosti, utrujenosti in vsakodnevnih bremen ter izkoristimo priložnost za druženje in spoznavanje zanimivih ljudi, ki jih povezuje ljubezen do joge. Sadhana joga oddih je priložnost za druženje, nova prijateljstva in predvsem čas za številne užitke. Joga poudarja tudi socialno komponento kot pomemben dejavnik zdravja, zato ni nenavadno, da se mnogi naši učenci zelo radi vračajo v Strunjan.

Sadhana programi so sinonim za kakovost na področju joge. Odlikujejo nas:

 • odlični avtorski programi;
 • dolgoletna tradicija;
 • izkušeni učitelji;
 • odlični hoteli z izbrano hrano in wellnesom, kjer izvajamo oddihe;
 • odlično razmerje med ceno in dodano vrednostjo za naše stranke.

Učitelji:

Blaž Jarc, Joga studio SadhanaBlaž Jarc, Sadhana Učitelj joge, ki že 15 let sledi naukom joge. NLP Master Coach in avtor programa za osebno rast Šola osebne odličnosti. Predavatelj, ki na duhovit, zanimiv, predvsem pa sistematičen način povezuje jogo z vsakodnevnim življenjem.

Letošnji joga oddih v Strunjanu bo tekel pod taktirko Blaža Jarca. Ob snovanju programa je zapisal sledeče: “Past sodobne joge je, da zapademo v perfekcionizem izvajanja jogijskih tehnik. Zato se mi zdi nujno, da si v praksi joge dovolimo sneti maske in biti tudi igrivi, kreativni ter predvsem biti tisto, kar smo. Cilj joge ni, da postanemo boljši, ker smo v svoji biti že popolni. Jogijske tehnike niso same sebi namen, temveč nam lahko pomagajo odkrivati sebe v drugačni luči. Biti tisto kar smo, pomeni svobodo, raj. Do tja vodijo praksa (sadhana), volja, pogum, samodisciplina in podpora jogijske skupnosti (sangha).

 

 

Sneža Vidovič, Joga studio SadhanaSneža Vidovič, učiteljica joge in meditacije z več kot 20-letnimi izkušnjami na področju joge, ki v svojem poučevanju združuje somatiko ter psihologijo s tradicionalnimi indijskimi pristopi. Predavateljica, ki filigransko prepleta teorijo in prakso ter učiteljica joge, ki zna odpeljati praktikante v globoko izkustvo sebstva.

 

 

 

polona_novak_SadhanaProPolona Novak Maljkovič, certificirana učiteljica joge Hatha 1, izvajlka programa SadhanaPro® –  Joga za podjetja. Učiteljica joge, ki predano ter iskreno raziskuje jogo ter svoje izkušnje, znanje in spoznanja nesebično deli v poslovnem svetu, joga studiu ali v prijateljskem krogu.

 

 

 

 

URNIK 

Petek, 28. september

17.00                     Prihod in registracija (Hotel Laguna)

17.30  – 19.00        Uvod in Termatska praksa joge: Ko padejo maske (Blaž)

19.00                     Večerja in druženje

20.30 – 21.30        Kirtan in sproščanje (Blaž)

 

Sobota, 29. september

7.00 – 8.00          Jutranja praksa joge (Polona)

8.00 – 11.00         Zajtrk in prosti čas

11.00 – 13.00       Tematska praksa joge: Jaz izza odra (Blaž)

 

13.00 – 17.00       Prosto / nordijska hoja, wellness **

17.30 – 18.30       Predavanje: Osvoboditev – Goli v raju (Blaž)

19.00                    Večerja

20.30 …                Prost večer, wellness, …

 

Nedelja, 30. september

7.00 – 8.00          Jutranja praksa joge (Polona)

8.00 – 10.00         Zajtrk

10.00 – 11.00       Vprašanja in Odgovori  (Blaž in Sneža)

11.15 – 13.00       Tematska praksa joge: Razkrita govorica asane (Sneža)

13.00 – ….            Kopanje v bazenih z morsko ogrevano vodo / wellness

 

PRIJAVA

Cena vikend rezidenčnega programa je 229,00 EUR in vključuje:

 • Program: 5 x praksa joge, 1 x predavanje, 1 x interaktivna delavnica
 • Namestitev: 2 x polpenzion v hotelu LAGUNA*** v dvoposteljnih sobah, brezplačen parking. Doplačilo za enoposteljno sobo 20,00 EUR na osebo na noč.
 • 1 x vstop v Wellness Hotela Svoboda (saune in bazeni)
 • Neomejen vstop v termalne bazene Term Krka – tudi na dan prihoda in odhoda
 • Petek in sobota nočno kopanje v bazenih Term Krka do 22 h

Prijave s plačilom sprejemamo do zapolnitve kapacitet.

Prijave in dodatne informacije: gsm 040 90 91 92 | info@sadhana.si

Koledar
dogodkov