december 10, 2018 at 4:50 pop

21.12. Novoletna Zvočna kopel s harfo (Jan Gorjanc)

Sproščujoča zvočna kopel skrivnostnih zvokov blagodejne harfe

Joga studio Sadhana Ljubljana, 21.12. ob 20h

Zvočna kopel z Janom Gorjancem: Preživite sproščujoč večer ob nežnih zvokih harfe in tolkal, ki vas bodo na krilih skrivnostnih melodij popeljali do globoke sprostitve v gozdovih Arkadije. Harmonije mističnih zvenov, ki črpajo navdih iz starodavnih indijskih raag, po prepričanju lajšajo napetost telesa in duha, zmanjšujejo izčrpanost in izboljšujejo duševno ravnovesje. Dogodek je primeren za vse, ki se želite napolniti z novimi in dobrimi energijami ob prehodu poletja v jesen, ter se tako pripraviti na nove izzive, ki vas čakajo v preostanku letošnjega leta.

Dogodek je odprtega tipa, dobrodošel prav vsak, ki se najde v opisu. Povabite tudi koga, ki vam je blizu. Prisrčno vabljeni!

 

Zvočna kopel - Jan Gorjanc, harfa
Zvočna kopel s harfo

Jan Gorjanc je poleti 2016 diplomiral na Royal College of Music v Londonu iz kompozicije pri prof. Harisu Kittosu in harfe pri prof. Rachel Masters. Svojo glasbeno pot je začel leta 2004 v Kranju pri prof. Bronislavi Prinčič, pri kateri je opravil tudi dva letnika srednje glasbene šole na Konservatoriju za glasbo Jurij Slatkonja v Novem mestu, od koder se je po opravljeni maturi na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani odpravil na študij v London. Prejel je več nagrad na mednarodnih harfističnih tekmovanjih, naročila skladb pa prejema tako doma kot tudi v tujini.
Kot solist se je z orkestrom predstavil že pri 16. letih, med njegove pomembnejše nastope pa sodita koncert v buckinghamski palači za kraljevo družino, v Royal Festival Hall ter nastop v Cankarjevem domu, kjer se je predstavil s Koncertom za harfo C. Saint-Saensa v spremljavi Simfoničnega Orkestra RTV Slovenija pod taktirko G. Pehlivaniana. V svoje programe redno vključuje nova in redko izvajana dela. Kot prvi harfist je izvedel Bachov Koncert za čembalo v f-molu – BWV 1056 ter Chrysalis – delo obetavne angleške skladatljice L. Harris za harfo, živo elektroniko in posnetek

Janov skladateljski opus obsega tako solistične, komorne, kot tudi orkestrske skladbe. Njegova tretja opera je bila premierno izvedena januarja 2017 v SNG Opera in Balet Ljubljana, v Londonu pa bo v sezoni 2018/19 premierno uprizorjen njegov balet Attis. Prejšnji operi ter njegove manjše solistične in komorne skladbe so že bile izvedene v Londonu, med drugim tudi v pomembnejših dvoranah, kot sta Cadogan Hall in St. James’ church.

Povezava: Video – Jan Gorjanc, harfa

 


Kje: Joga studio Sadhana, Ukmarjeva 4, Ljubljana

Kdaj: 21.12.2018 ob 20.00 (cca 60 minut)

Cena: 10,00€ člani (15,00€ zunanji)

Število mest je omejeno.

Podatki za plačilo/nakazilo:

SADHANA d.o.o.

ŠPIKOVA ULICA 17, 4000 KRANJ

Številka računa: SI56 0433 1000 3365 433 (Nova KBM)

Namen plačila: 21122018

prosta mesta: PROSTA MESTA SO

Prijavite se na recepciji ali preko e-pošte info@sadhana.si.
Veljavna je le prijava s plačilom, rezervacij ne sprejemamo. Število mest je omejeno. V primeru odsotnosti ali zamude denarja ne vračamo.

Koledar
dogodkov