Joga studio Sadhana

UČITELJICA JOGE SE PREDSTAVI: TJAŠA GABERŠEK

  1. Kako je joga zašla na tvojo pot in kaj ti prinaša?

Na mojo pot je prišla, ko je moj notranji kompas prenehal delovati. Izgubila sem stik sama s sabo. Nisem več vedela, kaj si želim, kako naprej. Moj um je bil kot vihar, v vrtinec so se ujela vsa pričakovanja drugih, nasveti, vzorci, ki sem ji podedovala, pa sem čutila, da niso moji. To mi je pobralo vso energijo in zaustavilo tudi telo, kljub temu da sem bila vseskozi zelo dejavna v športu in imela ogromno fizične moči. Takrat sem začutila, da potrebujem nekaj več kot le vadbo za zunanji videz, da bom spet prišla do te moči, da potrebujem globlji pogled vase, da bom spet zaslišala sebe.

Joga je moj notranji kompas spet pognala v delovanje. In daje večjo jakost mojemu notranjemu glasu, spet se čutim povezano s sabo, bolj verjamem v to, da so moje odločitve prave, in to mi prinaša notranji mir. Ko izvajam jogo, dobim občutek, kot da popolnoma prečistim svoje telo, počutim se lahkotno, kot da se znebim blokad, ki so se zgodile zaradi napetosti v telesu in v umu zaradi preteklih doživetij ali negativnih čustev. Mojemu telesu pa prinaša moč in večjo gibljivost.

  1. Katera je ena od tvojih najljubših asan in zakaj?

Bojevnik 2. Ker imam občutek, da se ne bojim ničesar več, da strah izgine, da se prebudi moč, ko stojim trdo na tleh. Spodbudi usmerjenost misli v cilj, in ko odprem prsni koš, ostajam odprta za sprejemanje novega.

  1. Katero knjigo ali film, ki si jo/ga pred kratkim prebrala/videla, bi priporočila?

Knjigo Skrivnost milijonarjevega uma (T. Harv Eker) priporočam, ker spodbuja, kako delovati in razmišljati drugače, da izstopimo iz območja udobja. Strah nas včasih paralizira in zaustavi, da bi naredili korak naprej, ravno tisti korak iz območja udobja nas lahko pripelje do naših najvišjih potencialov. Priporočam jo vsem, ki si želijo spremembe v življenju na več področjih.

Izpostavila bi dva motivacijska filma, posneta po resničnih dogodkih: The pursuit of happiness/V iskanju sreče (Will Smith v glavni vlogi) in Intouchables/Prijatelja.

  1. Vodiš pogovorno oddajo. Kateri dve osebi bi povabila kot svoja prva gosta? Zakaj?

Willa Smitha in Jaya Shettyja, ker sta izjemna motivatorja. Ko poslušam takšne ljudi, dobim tako velik zagon, da me kar dvigne, lahko bi kar poletela, in vse to bi želela deliti z drugimi ljudmi.

  1. Pred tabo je življenjski nastop. Katero motivacijsko pesem bi poslušala tik pred njim?

Dima Bilan – Believe

  1. Katero nenavadno navado imaš?

Da na prst navijam del svojim las (tudi če si naredim čop, ta pramen večkrat izbezam iz njega).

  1. Najboljši življenjski nasvet, ki si ga prejela:

Življenje ti vedno ponudi naloge, ki si jih sposobna opraviti. Ta nasvet mi je dala ravno Sneža Vidovič.

  1. Sporočilo učencem joge:

Sprememba, ki jo želimo videti v svetu, se začne v nas. Vedno bom hvaležna, da me je joga pripeljala tja. Nikoli prej se nisem zavedala, da je pravilno, kontrolirano dihanje glavno orodje za bolj kakovostno življenje. Priznam, tudi jaz sem bila takrat, ko še nisem poznala joge, med tistimi, ki mislijo, da je to le vadba za sproščanje in relaksacijo. Moja predstava je bila napačna, danes praktično ne potrebujem nobene druge vadbe, moje telo dobi vse, kar potrebujem, da se počutim vitalno, močno, zdravo … Ko sem prišla v stik z vsebinami, jogijsko filozofijo, sem spoznala, da je to tisto, kar potrebujem za spremembo. Joga je učiteljica mojega življenja.

Tjaša Gaberšek, učiteljica joge

Joga Radovljica
Joga Radovljica

 

 

 

Koledar
dogodkov