Joga studio Sadhana

Sadhana Novice, 30.4.2020

Dragi prijatelji Sadhane!

Dan ni enak dnevu. Včasih razpoloženje zaniha, a kljub temu življenje teče naprej. Nemalokrat je največji uspeh dneva, da ga relativno normalno preživiš. Če ne prej, smo to spoznali zdaj v teh nenavadnih časih. Včasih pa ti je kljub vsemu dano imeti več volje, energije, časa in prostora zase in si privoščiš debelo uro za celostno prakso joge. Cel luksuz je to, ko ti uspe narediti malo joge; telo je neskončno hvaležno in počutje je takoj boljše.

V tem tednu je zopet nekaj novosti na ejoga.si, saj smo pridno snemali, montirali in za vas objavili sledeče:

•    Novost tega tedna je JOGA ZA LAHKO NOČ z Blažem Jarcem, ki smo jo uvrstili v vse tečaje ne glede na stopnjo. V zadnjih dveh tednih je prišlo precej prošenj z vaše strani, da pripravimo prakse, ki umirjajo in pomagajo pri nespečnosti. Nespečnost je tudi sicer težava zahodne družbe, v trenutnih razmerah pa je odstotek ljudi, ki ima težave z nespečnostjo še večji. Če se soočate z nemirom, če je moten spanec, si oblikujte večerni ritual kot del spalne higiene. Oprhajte se s toplo do rahlo vročo vodo, oblecite se v pižamo, pripravite se praktično za v posteljo in nato izvedite prakso. Po praksi morda še skodelica čaja (zelišča za primer nespečnosti: šentjanževka, kamilice, sivka, melisa, baldrijan) in potrudite se oditi naravnost v posteljo. Razne telefone, tablice, računalnike, TV pa čim dlje od sebe.

•    V tečaju hatha joge 2/3 je Sneža Vidovič pripravila celostno sadhano, kjer je vrh ure inverzna asana DELFINA (ARDHA PINCHA MAYURASANA), ki prinaša mnoge pozitivne učinke. Naj izpostavimo le nekatere: izboljša telesno držo (zmanjšuje kifozo), krepi moč zgornjega dela telesa, poživi, prekrvavi zgornji del telesa, glavo in prispeva k bolj bistremu umu.

•    Luč dneva v tem tednu ugledal tudi popolnoma nov avtorski program Sneže Vidovič, JOGA ZA OBVLADOVANJE STRAHU, TESNOBE, ZASKRBLJENOSTI IN STRESA. 

Tako kot je skoraj v vsakem domu možno najti obliž in razkužilo, za primer oskrbe rane, bi vam priporočali, da imate doma tudi ta naš nov program joge za duševno samopomoč.

Veseli bomo, če nov program priporočate naprej, saj je za nas najboljša reklama, ko nas priporočajo naši zadovoljni člani. Z nakupom programa in/ali priporočilom boste Sadhano finančno podprli v času, ko podporo najbolj potrebujemo. Hvala! 

Naj zaključim z mislijo Rumija, sufijskega pesnika:
Zdravje ne pride vedno iz zdravila. Največkrat pride iz mirnega uma, mirnega srca in mirne duše. Zdravje pride iz smeha in ljubezni.

Zatorej, dragi jogisti, želim vam veliko zdravja!

Sneža Vidovič
Joga studio Sadhana

PS. Budno spremljamo dogajanje glede rahljanja ukrepov; takoj vas bomo obvestili o nadaljevanju naših tečajev. Nakazujejo se možnosti pričetka oz. nadaljevanja dela na področju skupinskih izobraževanj odraslih, kamor se uvršča tudi naša dejavnost.

Koledar
dogodkov