NLP – Joga Coaching

Blaž Jarc je edini Coach v Sloveniji, ki je ob enem tudi učitelj joge in s pridom uporablja starodavna jogijska znanja: od dihalnih tehnik, do asan (jogijskih položajev) in tehnik sproščanja. To povezovanje je zelo učinkovito pri stres menedžmentu.

“Če te trener ne nauči pravilno zadihati, ko si v nekem vrtincu, je majhna verjetnost, da bodo nadaljnje tehnike dosegle svoj namen. Uporaba tehnik je odvisna od izziva. Pri NLP-ju namreč govorimo samo o izzivih in priložnostih za rast, ne o težavah in problemih. Stvari preokvirjamo in na probleme gledamo kot na narobe obrnjene rešitve. Če izziv od človeka zahteva neko novo dinamiko, pristop, zagon v življenju, potem izvajamo tudi pozdrav soncu, če je potrebno,  da se le človek zgane! Naj poudarim, da nikoli ne pretiravamo: vse tehnike so take, da sva oba, jaz in klient, ves čas v območju udobja, v območju, v okviru katerega se lahko odpreš in se zjokaš, če hočeš. To je varno, intimno okolje, ki omogoča pristen stik. Seansa je seveda zaupna: kar se tam dogaja, ne gre naprej. Kliente pogosto oborožim z jogijskimi tehnikami, ker pomagajo!”

NLP Coaching

NLP – nevrolingvistično programiranje pomeni delo na večih področjih, npr. načrtovanje kariere, postavljanje novih ciljev, delo na partnerskih in medosebnih odnosih, delo z mladostniki, maturanti, … V interaktivnem procesu sodelujeta Coach/Trener in Klient/Stranka. NLP Coach klientu pomaga poiskati pot do sprememb z raznimi tehnikami, na različnih krajih – delovni prostor je tisti prostor, v katerem se klient najboljše počuti, se lahko zaupa in tako uspešno dela na sebi. Coaching na sprehodu? Seveda, zakaj pa ne!

Kaj pomeni izraz NLP Coach?

Ideja Coachinga izvira in Amerike in ima korenine v športu. Tako kot za doseganje odličnih rezultatov pri športu potrebujemo trenerja,  tudi za doseganje odličnih rezultatov v življenju potrebujemo nekoga, ki nas zna motivirati in ima tehnike za uspeh. Bodisi v poslovni ali privatni sferi. NLP Coach je življenski trener.

Kako coaching poteka?

Coaching seansa je zelo ciljno naravnana in poteka v časovnem okviru 45-60 minut, enkrat tedensko (več ali manj po potrebi). Ta čas je dovolj, da z aktivnim pristopom obeh, coacha in klienta, klient stopi korak proti želeni spremembi. Pri začetku dela coach klientu pomaga definirati, formulirati cilj in ga nato z različnimi tehnikami doseči. Coaching je zaupen, intimen in interaktiven proces, ki poteka v primernem, prijetnem okolju. Vse kar se zgodi na seansi, ostane med coachem in klientom. Dober coach klientu da domačo nalogo in z njim ostane v kontaktu od ene seanse do druge.

Za koga in kdaj

Komu NLP coaching koristi in kdaj je primeren čas za coaching?

Coaching je odločilen v trenutkih, ko:

  • ne vemo, kam si želimo (in s pomočjo coachinga definiramo želeno smer in cilje),
  • vemo, kaj želimo a ne vemo, kako bi to dosegli (in s pravilnimi tehnikami začnemo dosegati cilje),
  • reagiramo na načine, ki nam niso všeč, a si želimo biti boljši in še uspešnejši

(in s pomočjo coacha ozavestimo obstoječe vzorce delovanja in postavimo temelje za nove in drugačne)

Coaching priporočam vsem, ki si želijo pozitivne spremembe.

Nekatera izmed področij, ki potrjujejo učinkovitost coachinga:

  • medosebni odnosi
  • pomanjkanje motivacije v življenju
  • načrtovanje ciljev in karierne pot
  • matura in adolescenca

Kontakt

Blaž Jarc MBA, 031 308 144, blaz@sadhana.si

Koledar
dogodkov