Paramahansa Yogananda

Zelo priporočamo knjigo Avtobiografija jogija, ki je izšla tudi v slovenskem jeziku. Knjiga vam bo odprla mnoge nove poglede na življenje običajnih ljudi kot tudi velikih mojstrov joge.

 

TEČAJ MEDITACIJE – Kriya joga

Meditacijo, ki jo učimo v našem joga studiu, izvajamo po nauku velikega učitelja Paramhansa Yoganande. On je bil tisti, ki je pripeljal KRIYA JOGO na zahod in s tem ponudil mnogim odgovor na večno vprašanje: Kdo sem in kam grem?

Kriya joga je sistem učenja joge, ki se je ohranil skozi desetletja. Pooblaščeni učenci velikega učitelja Paramhanasa Yoganande lahko poučujejo različne tehnike kriya joge in s tem ohranjajo avtentičnost tega učenja. Nam najbližji center, kjer boste srečali vrsto zanimivih in inspirativnih predavanj je v Italiji. Vabimo vas na njihovo spletno stran www.ananda.it

Poleg italjanskega centra pa je v Ameriki še vrsta šol oz. duhovnih centrov, kjer vas bodo lahko seznanili z deli Paramahansa Yoganande in njegovega učenca Swami Kriyanande. Večina naših učietljev joge se je izobraževala v www.expandinglight.org, kjer je učenje joge resnično globoka osebna in duhovna izkušnja.

Swami Kriyananda je eden tistih učencev Paramahansa Yoganande, ki je širil njegov nauk skozi ustanavljanje različnih Bratovščin po celem svetu. Tako boste našli skupnosti, ki širijo njegovo učenje v ZDA, Europi in Indiji.

Za poučevanje meditacije v Joga studiu Sadhana skrbi Sneža Vidovič, certificirana učiteljica meditacije (Ananda meditation teacher TM), ki je tudi dolgoletna učenka Swami Kriyanande.
Leta 2007 je prejela iniciacijo v višje tehnike Kriya joge. V Ljubljani lahko opravite osnovne tehnike meditacije, ki vas pripravijo za nadaljnje stopnje meditacije, le-te pa lahko osvojite v zgoraj omenjenih centrih (www.ananda.it ali www.expandinglight.org).

Zanimive povezave:

 

Koledar
dogodkov