Pravno obvestilo in GDPR

Pogoji uporabe

Politika zasebnosti

Varstvo osebnih podatkov
Sadhana d.o.o., kot organizator akcij se zavezuje, da bo posredovane podatke varoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP). Vsi posredovani podatki bodo obravnavani strogo zaupno in za namen, zaradi katerega so bili posredovani.

Poleg vpisanih podatkov se ob obisku naše spletne strani avtomatsko zabeležijo naslednji podatki: ime ponudnika internet storitev in IP naslov, preko katerega dostopate do interneta, datum in ura obiska, spletne strani, na katere dostopate, medtem ko ste na tej spletni strani, in internetni naslov spletne strani, s katere ste prišli neposredno na našo stran. Ti podatki se zbirajo z namenom izboljšanja spletnih strani, analiziranja trendov in administriranja.

Pri obravnavi posredno in neposredno posredovanih podatkov nas obvezuje Zakon o varstvu osebnih podatkov, s katerim se določajo pravice, obveznosti, načela in ukrepi, s katerimi se preprečujejo neustavni, nezakoniti in neupravičeni posegi v zasebnost in dostojanstvo posameznika oziroma posameznice pri obdelavi osebnih podatkov.
Odgovornost

GDPR
Osebni podatki, ki so zahtevani med registracijo, so potrebni za izvedbo akcije in podeljevanje nagrad ter obveščanje udeležencev o ključnih dogodkih in aktivnostih akcije. Organizator bo skrbno varoval podatke uporabnikov ter jih uporabljal zključno za namen, za katerega so bili posredovani.

Organizator bo podatke, pridobljene od udeležencev akcije pridobival, hranil in drugače obdeloval še za pripravo anonimnih statističnih analiz (skupno število udeležencev, povprečno število prevoženih kilometrov ipd.). Nameni zbiranja, obdelave, shranjevanja in uporabe podatkov so izključno pošiljanje informacij udeležencem in analiza udeležbe z namenom izboljševanja in nadgrajevanja akcije v prihodnje.

Udeleženec v postopku registracije posreduje osnovne osebne podatke. Udeleženec zagotovi, da so ti podatki resnični. Potrjuje tudi, da je bil pred izpolnjevanjem obrazcev ustrezno seznanjen z obsegom in namenom obdelave osebnih podatkov, ki jih je dal na voljo upravljavcu ob vnosu. Uporabnik ob vnosu podatkov v obrazce podaja osebno privolitev, da lahko ponudnik obdeluje osebne podatke.

Vsa gesla se v bazi shranjujejo v kriptirani obliki. Od obiskovalca do spletne strani je vzpostavljena varna šifrirana SSL povezava.

Organizator se obvezuje, da podatkov ne bo posredoval tretjim osebam, razen kolikor je to v skladu z veljavno zakonodajo. V času upravljanja z osebnimi podatki ima posameznik možnost vpogleda, prepisa, kopiranja, dopolnitve, popravkov, blokiranja in izbrisa osebnih podatkov v zbirki podatkov, skladno z veljavno zakonodajo.

Organizator bo pridobljene podatke varoval ter preprečeval njihovo zlorabo. Osebni podatki bodo uporabljeni le za namene, za katere je uporabnik dal svoje soglasje. Organizator se zavezuje, da bo zbrane podatke hranil le toliko časa, kolikor bo nujno potrebno za dosego namena, zaradi katerega so bili zbrani. Po prenehanju potrebe po vodenju osebnih podatkov oz. na podlagi pisnega preklica uporabnika (na e-naslov info@sadhana.si) se podatki izbrišejo oziroma se uničijo nosilci podatkov.

Uporabniki imajo kadarkoli pravico zahtevati spremembo oziroma izbris svojih osebnih podatkov preko e-naslov info@sadhana.si. Podatki bodo izbrisani v najkrajšem možnem času. V kolikor bo to med trajanjem akcije, bo s tem izbrisan tudi njihov uporabniški račun.

 

Zloraba podatkov
Zavezujemo se, da bomo varovali vaše osebne podatke v skladu z GPDR. V kolikor bi prišlo do zlorabe podatkov, vas bomo o tem obvestili na vaš e-poštni naslov v najkrajšem možnem času, vendar ne kasneje kot v 72 urah od ugotovitve zlorabe.

Odgovornost
Spletna stran je postavljena in vzdrževana z največjo možno mero skrbnosti. Kljub temu Sadhana d.o.o. ne jamči za ažurnost, točnost ali pravilnost vseh informacij na strani. Vse informacije se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Sadhana d.o.o. ni odgovorna za občasno nedelovanje strani, morebitno netočnost informacij in tudi ne za morebitno škodo nastalo zaradi uporabe netočnih ali nepopolnih informacij.Sadhana d.o.o. niti katera koli druga pravna ali fizična oseba, ki je sodelovala pri nastanku in izdelavi teh spletnih strani, ne odgovarja za nobeno škodo, ki bi izhajala iz dostopa, uporabe ali nemožnosti uporabe informacij na teh spletnih straneh ali za kakršne koli napake ter pomanjkljivosti v njihovi vsebini. Prav tako si Sadhana d.o.o. pridržuje pravico do spremembe vsebine.

Piškotki

Piškotki so majhne datoteke z informacijami, ki se začasno shranijo na vaš računalnik. Ko se piškotki namestijo na vaš računalnik, o tem niste obveščeni. Glavni namen piškotkov je, da spletni strežniki prepoznajo vaš računalnik in spletni brskalnik, prilagodijo spletno stran ter poskrbijo za enostavnost in hitrost. Piškotki nam omogočijo, da vam prikažemo pravilne informacije, ki jih iščete in vas zanimajo. Z zbiranjem in pomnjenjem informacij o vaših nastavitvah spletnega mesta s pomočjo piškotkov lahko zagotovimo boljšo spletno stran in trženjske izkušnje.Piškotki nam ne dajejo dostopa do računalnika in podatki, ki jih zbiramo preko piškotkov, ne vključujejo osebnih podatkov.

Upravljalec: Sadhana d.o.o.

Za potrebe spletne strani sadhana.si lahko uporabljamo naslednje piškotke:

1. Nujno potrebni piškotki za delovanje spletne strani

Sejni piškotek

Piškotek

Trajanje

Namen

__PHPSESSID

seja

Delovanje sistema za prikaz vsebin.

Nujen za delovanje sistema za urejanje in prikaz vsebin. Ta piškotek skrbi za pravilen sprejem elektronskih sporočil in vsebin na spletni strani. Piškotek se izbriše, ko uporabnik odide s spletne strani.

Cludflare Cookie

Piškotek

Trajanje

Namen

__cfduid

5 let

Distribucija vsebin in delovanje požarnega zidu.

Je namenjen storitvam Cloudflare CDN mreže za pohitritev dostopa do strežnika. Več si preberite tukaj.

 

2. Piškotki tretjih strani

Google Analytics

Piškotek

Trajanje

Namen

__utma

2 let

Razlikuje uporabnike od sej.

__utmb

30 min

Ugotovi nove obiske.

__utmc

Čas seje

Potreben za združljivost skripte za nazaj.

__utmz

6 mesecev

Nosi informacijo o izvoru prometa.

__utmv

2 leti

Shranjuje splošne podatke o obiskovalcu.

S pomočjo teh piškotkov beležimo statistiko obiskovalcev. Ti piškotki ne vsebujejo nobenih osebnih informacij, služijo le za zagotavljanje unikatnosti obiskov. Več o Google Analytics piškotkih, njihovem namenu in trajanju si lahko preberete na spletni strani

https://developers.google.com/analytics/devguides/collection/analyticsjs/cookie-usage

Če želite blokirati le storitve Google Analytics, to lahko storite na tej spletni strani.

Google maps

Piškotek

Trajanje

Namen

NID 6 mesecev Uporabljen za prikaz vtičnika Google Maps
PREF 2 leti Uporabljen za prikaz vtičnika Google Maps
testcookie seja Uporabljen za prikaz vtičnika Google Maps
khcookie seja Uporabljen za prikaz vtičnika Google Maps
SNID 6 mesecev Uporabljen za prikaz vtičnika Google Maps

Na naši spletni strani uporabljamo storitve Google Maps za prikaz geografskih lokacij. Za več informacij o piškotkih in politiki zasebnosti podjetja Google obiščite:

http://www.google.com/policies/technologies/cookies/

Youtube

Piškotek Trajanje

Namen

PREF 10 let Prikaz video vsebin s portala Youtube.com
VISITOR_INFO1_LIVE 240 dni Prikaz video vsebin s portala Youtube.com
use_hitbox seja Prikaz video vsebin s portala Youtube.com

Na naši spletni strani uporabljamo storitve youtube za prikaz video vsebin. Za več informacij o piškotkih in politiki zasebnosti podjetja Google, ki upravlja s portalom Youtube, obiščite:

http://www.google.com/policies/technologies/cookies/

Facebook

Piškotek Trajanje

Namen

Reg_fb_gate seja URL prve obiskane strani.
Reg_fb_ref seja Url zadnje obiskane strani.
Isd seja Zaščita pred CSRF napadi.
Reg_ext_ref seja Izvor prometa, prva obiskana spletna stran.
wd seja Dimenzije okna.
datr 2 leti Zaščita pred spamom in zlorabami v Facebook računih.

Omenjeni piškotki se uporabljajo za delovanje vtičnikov omrežja Facebook. Za več informacij o shranjevanju in uporabi pridobljenih informacij preberite https://www.facebook.com/help/cookies
Kako upravljati s piškotki?

Večina spletnih brskalnikov omogoča, da nastavite vaše piškote. Piškotke lahko zavrnete ali jih sprejmete s funkcijo, vgrajeno v spletne brskalnike. Če piškotke zavrnete, lahko naprej uporabljate našo spletno stran, vendar določene podstrani ne bodo delovale.

V nadaljevanju se nahajajo povezave do navodil, kako lahko izključite piškotke na vašem spletnem brskalniku.

Menjava nastavitev piškotkov

POMEMBNO! Piškotki so datoteke na vašem računalniku. Da bi odstranili piškotke, preverite zgornje povezave za navodila, kako v vašem brskalniku izbrišete piškotke.

Koledar
dogodkov