junij 1, 2015 at 1:09 pop

HATHA JOGA


Hatha joga: Jogo poučujemo več kot 15 let in zelo dobro se zavedamo potreb sodobnega človeka. Naši programi so strukturirani tako, da jih izpolnjujejo.

Tečaj Hatha joge v Joga studiu Sadhana je namenjen širokemu krogu ljudi (začetnikom in nadaljevalcem) in se izvaja na različnih ravneh zahtevnosti. Tečaj ponuja sistematično in postopno učenje elementov hatha joge: telesnih položajev (asane), dihalnih tehnik (pranajame), energijskih tehnik (bande), tehnik umirjanja uma (afirmacije, mantre) ter tehnik sproščanja in meditacije. Učenje joga poteka na različnih ravneh: na začetni, srednji in zahtevni stopnji (kot prikaže slika zgoraj).

Aktualno: URNIKI | CENIKI | VPIS | FOTOGALERIJA | ZAČETNA, SREDNJA, ZAHTEVNA STOPNJA

0181_160416_joga_DobrnaZa program hatha joge je značilna uporaba različnih pripomočkov: trakov, kvadrov, valjastih blazin (bolsterji) in odej, ki zagotavljajo boljše napredovanje, varnejšo izvedbo in močnejše učinke jogijskih tehnik.

tečaj joge v kranju
Sadhana – Joga pripomočki

V nasprotju z drugimi različicami hatha joga (na primer z vinjasa jogo) vsebuje manj dinamičnih elementov in temelji na tradicionalnem pristopu, kar pomeni tudi zadrževanje asan (ima večji učinek na delovanje organov, povečuje vzdržljivost in gibljivost …). Poleg asan izvajamo tudi več pranajam (dihalnih tehnik) in tehnik sproščanja.

In še nekaj: hatha joga ne pomeni dolgočasnega zadrževanja asan. Vsaka ura vsebuje nekaj dinamičnih in nekaj statičnih elementov, vseskozi pa se tehnike povezujejo s pravim zavedanjem diha in uma.

Tečaj HATHA JOGE  je sestavljen iz treh stopenj: začetna, srednja in nadaljevalna. Za vsako stopnjo se priporoča eno leto (dva semestra) rednega obiskovanja, še posebej za začetni in srednji program. Nadaljevalni tečaj je specifičen in se vsako leto nadgrajuje in poglablja glede na skupino, več pozornosti se ne nameni samo asanam, temveč tudi pranajamam in meditaciji.
Program tečaja hatha joge je zasnovan sistematično, se nadgrajuje in poglablja ter vam ponuja najboljši temelj za samostojno izvajanje joge. Vsako leto vas obdarimo z gradivom in priporočili, kako razviti domačo prakso.

Obisk tečaja joge traja 60, 75 ali 90 minut. Odvisno od stopnje zahtevnosti (program) ali urnika (dopoldan/popoldan).

KAKO SE VPIŠEM V TEČAJ JOGE?

HATHA JOGA – ZAČETNI TEČAJ

Začetni tečaj hatha joge je namenjen vsem začetnikom in tistim, ki si želite obnoviti osnove joge. Temelji na sistematičnem in postopnem učenju pravilnega izvajanja asan, gibov, dihanja in pranajam (osnovnih dihalnih tehnik) ter sprostitvenih tehnik. Priporoča se, da leto dni (dva semestra*) obiskujete začetni tečaj joge, preden nadaljujete v naslednjo stopnjo, tj. v hatha jogo – srednji tečaj.

HATHA JOGA – SREDNJI TEČAJ

Srednji tečaj hatha joge je namenjen vsem, ki ste eno leto (dva semestra*) obiskovali začetni tečaj joge, in tistim, ki že poznate osnove joge. V tem tečaju sistematično in postopoma nadgradimo izvajanje in spoznavanje asan, se učimo naprednih tehnik pranajam in sproščanja ter začnemo tudi z meditacijo.

HATHA JOGA – ZAHTEVNI TEČAJ

Zahtevni tečaj hatha joge je namenjen vsem, ki ste eno leto (dva semestra*) obiskovali srednji tečaj joge in želite napredovati in poglobiti prakso joge. V tem tečaju se učimo naprednejših asan, pranajam, energetskih tehnik, band in muder, meditacije in sprostitvenih tehnik. Tečaj je zasnovan tako, da ga lahko obiskujete več let, saj je vsaka ura drugačna. Z obiskovanjem tega tečaja napredujete na svoji poti izvajanja joge in osebnostne rasti.

*Eno leto je sestavljeno iz dveh semestrov. En semester traja pet mesecev (od septembra do januarja, od februarja do junija). Priporočamo vpis na tečaje na začetku posameznega semestra. Tečaji so zasnovani tako, da se lahko priključite kadarkoli v letu.

JOGA PO METODI SNEŽE VIDOVIČ ®

je sistematičen in premišljen celosten pristop k vadbi joge, ki ga je avtorica razvila po dvajsetih letih izobraževanja in poučevanja joge ter meditacije. Program je zasnovan tako, da upošteva letne čase in le temu se prilagajajo tehnike joge, ki pa ne izhajajo le iz klasične hatha joge, ampak se kombinirajo z znanji somatike, meditacije, jin joge ter tradicionalne kitajske medicine (TKM). Praktikantu joge ta program ponuja širši poligon za samospoznavanje, samoregulacijo in samozdravljenje ter omogoča hitrejše napredovanje.

KAKO SE VPIŠEM V TEČAJ JOGE?

ytt

ŠOLA JOGE/TEČAJ ZA UČITELJA JOGE

Je več kot le to. Je šola za življenje. Šola joge oz. učiteljski tečaj je namenjen vsem, ki si želite nadgraditi znanje joge, poglobiti lastno prakso joge, osebnostno rasti in/ali postati učitelj joge.

Več na SADHANA ŠOLA ZA UČITELJE JOGE

Koledar
dogodkov