september 5, 2019 at 5:34 pop

Blaž Jarc, učitelj joge in direktor Joga studia Sadhana

Blaž Jarc EMBA, učitelj joge in direktor Joga studia Sadhana, Certified LEGO®SERIOUSPLAY® Facilitator, NLP Master Coach, dipl. varstvoslovec

Programi: Hatha Joga 1,2,3 v Ljubljani in Kranju, Šola osebne odličnosti, Joga in glasba – KIRTAN, Mantra meditacija, Individualni programi, Joga za podjetja

Blaž Jarc, učitelj joge
Blaž Jarc, učitelj joge

Vedno ga je vleklo na vzhod. Ljubi vse v povezavi z Orientom in Indijo. Kadar je le mogoče skoči na potovanje.

Blaž se je srečal z jogo že leta 1999 v sklopu treningov borilnih veščin. S prakso joge si je pomagal pri rehabilitaciji sklepov in mišic, sčasoma pa je joga prerasla v njegovo ljubezen. Od leta 2005 je aktiven član Joga studia Sadhana in se izobražuje na področju joge doma in v tujini. Zagovarja tradicionalne pristope joge, podajanje znanja in poučevanje joge pa obogati s tehnikami nevro-lingvističnega programiranja, NLP.

Leta 2009 se je udeležil jogijskega intenziva s področja joge in somatike pri Donni Farhi v Londonu. 250 urni učiteljski tečaj je zaključil v Sadhana šoli joge, pod mentorstvom učiteljice joge in meditacije, Sneže Vidović. Od leta 2009 je nosilec mednarodnega certifikata INLPTA – mojster nevro-lingvističnega programiranja, NLP Master. Izobraževalno pot nadaljuje s 500 urnim učiteljskim tečajem v Sadhana šoli joge ter nadaljnim NLP študijem, program NLP Master Coach je zaključil leta 2011. V Joga studiu Sadhana poučuje hatha jogo ter vodi meditacije ob glasbi, kirtane. Principe joge in NLP je združil v unikatnem, avtorskem programu Šola osebne odličnosti.

Leta 2015 je uspešno zaključil podiplomski študij EMBA na priznani mednarodni poslovni šoli Cotrugli Business School v Zagrebu.

2017 se je ceritificiral v metodi LEGO®SERIOUSPLAY®. Danes je eden vodilnih facilitatorjev te metode s katero v podjetjem pomaga pri reševanju kompleksnih poslovnih izzivov. (www.legoseriousplay.si)

Njegova vizija je povezati jogo v celotni Sloveniji in ljudem ponuditi celostno informacijo o ponudnikih joge ter tečajih joge, prav tako pa posredovati tako strokovne kot poljudne avtorske vsebine s področja joge. Tako je leta 2009 zasnoval in ustanovil spletni portal namenjen jogi v Sloveniji – Joga portal (www.jogaportal.si). Okoli sebe je zbral ekipo učiteljev joge in drugih strokovnjakov s področja joge, somatike, meditacije in zdravega načina življenja – ljudi, ki jogo prakticirajo in živijo. In kako bi Blaža Jarca opisali njegovi prijatelji  in kolegi? Vedno nekaj novega!

Blaž Jarc se predstavi …

“Učitelj joge Blaž Jarc je pri svojem delu strasten in sistematičen. Je izredno topel človek in odličen poslušalec, obenem pa močan motivator. Na njegovih urah se počutim sprejeto in varno.” Alenka, Ljubljana

Izobraževalna pot:

2008 – Practitioner NLP
2009 – Master NLP
2009 – Jogijski intenziv, Joga in somatika, Donna Farhi (50ur)
2009 – 2010 Sadhana šola joge, učiteljski tečaj (250 ur)
2010 – 2011 NLP Master Coach

2014 – Joga in somatika, Donna Farhi (50h)

2014 – 2015 EMBA, Zagreb
2017 – LEGO®SERIOUSPLAY® Certificate

2018 – Yoga Therapy with Doug Keller (42h)

 

Koledar
dogodkov