september 2, 2019 at 5:35 pop

Barbara Habič Pregl

prof. filozofije in primerjalne književnosti; po poklicu pa založnica, prevajalka, publicistka, avtorica; urednica Joga portala, učiteljica joge.

Programi: Hatha joga, Joga za seniorje, Joga za nosečnice, Joga za hormonsko ravnovesje (Hormonal yoga Therapy TM)
Sem profesorica. filozofije in primerjalne književnosti; po poklicu pa založnica, prevajalka, publicistka, avtorica; urednica Joga portala, učenka in učiteljica joge.

Opravila sem dvoletno šolanje (400 urni program) v učiteljskem tečaju Joga centra Devi. Leta 2010 pa sem zaključila usposabljanje pri Dini Rodrigues, Hormonal yoga therapy.

O sebi: Ves čas sem učenka, ki se ponižno zavedam svojega neznanja in poti učenja, ki je še pred mano. So pa tudi trenutki globoke intuicije, ki tu in tam presekajo ta začarani krog.

 

Program: Hatha joga, Joga za seniorje, Joga za nosečnice, Joga za hormonsko ravnovesje (Hormonal yoga Therapy TM)

Trideset let je že minilo od trenutka, ko mi je drobna knjižica Rabindranatha Tagoreja » Spevi«  spremenila smer; odprlo se mi je področje indijske filozofije, kmalu sem spoznala filozofijo joge in se v času študija na Filozofski fakulteti prepričala, da je mati vseh filozofij.

Joga me spremlja v različnih oblikah že ves ta čas. Določena obdobja so bila bolj filozofska, druga spet so mi bila bliže skozi najbolj »fizični« vidik joge, hatha jogo. V zadnjih nekaj letih sem zaradi težav s hrbtenico poglobila študij hatha joge in se ponovno prepričala o njenih blagodejnih učinkih na telo in duha. Telo je svetišče, v katerem se približamo svojemu bistvu.

PREBERITE ČLANEK O BARBARI – UČITELJICA JOGE SE PREDSTAVI

Koledar
dogodkov