avgust 30, 2019 at 11:30 dop

Janja Stopinšek

Vsakdo izmed nas ima svojo edinstveno pot, ki ji lahko sledi, ali pa tudi ne.
Ko sledimo svoji poti, se nam življenje razodene v vsej svoji polnosti – čarobnosti in modrosti. Dogodki se kot po čudežu sestavljajo v perfektna sosledja, ki nas s svetlobno hitrostjo peljejo dalje po naši poti.
Že od malega sem svet bolj čutila kot pa videla, kar mi je povzročalo nemalo preglavic. Največkrat takrat, ko se slika ni in ni ujemala s tem kar sem čutila. Edini “kompas”, ki sem ga imela (in ga še imam) je bilo moje srce – sledi svojemu srcu  (sliši se lepo in romantično vendar ni prav nič lahko, sploh takrat, ko sta um in srce na nasprotnih bregovih).
Sčasoma sem spoznala (in ločila), da obstajata (vsaj) dva svetova: zunanji svet – svet v katerem živimo – skupaj z našimi fizičnimi telesi in notranji svet ali notranje vesolje, katerega nosi vsakdo izmed nas.
Ta notranji svet vsakdo od nas čuva pred pogledi in vdori drugih, velikokrat tudi pred samim seboj, ne da bi se tega sploh zavedal. Čeprav lahko v tem svetu tudi zelo trpimo malokrat pustimo kogarkoli vanj, da bi nam pomagal. Notranji svet je za naš logičen um nerazumljiv in poln nesmisla, zato nas je največkrat o njem strah govoriti, da ne bi izpadli nori.
Ko pričenjamo z ljubeznijo gledati in razumevati ta naš notranji svet, postajajo stvari vedno bolj smiselne in logične in ni nas več strah govoriti o njih, niti jih izraziti na kakršenkoli drug način.
Videti in čutiti ljudi v njihovem bistvu je poseben dar, katerega se vedno bolj in bolj zavedam, ga cenim, spoštujem in negujem. Vse to mi predstavlja veliko odgovornost do sebe in ostalih.
Ostati naraven in pristen ne glede na okoliščine je moj izziv in pravilo.

Joga. Joga je že vsaj desetletje moja znanka, vendar sem se z njo pričela aktivno ukvarjati “šele” leta 2013, ko sem prvič obiskala uro kundalini joge. Takrat se je v meni nekaj premaknilo in želja, da bi nekoč tudi sama postala učiteljica joge je vzplamtela in tlela v ozadju srca tudi v času ko je bila moja poglavitna naloga biti mama. Med tem časom sem pričela obiskovati tudi hatha jogo, kar me je pripeljalo v Joga studio Sadhana, kjer sem se leta 2017 vpisala v Sadhana učiteljski tečaj – CYT 300, RYS.
To je bil v mojem življenju korak naprej, kjer sta se strinjala tako moje srce, kot tudi razum, čeprav se na začetku zaradi globoko zakoreninjene nizke samopodobe  sploh nisem videla v vlogi učiteljice. No, pa mi je življenje pokazalo svojo čarobno plat, ko so se dogodki začeli odvijati kar nekako “sami od sebe”.
Po prvi odvodeni uri joge mi je postalo jasno, da je to del moje življenjske poti.
Praksa joge mi poleg fizičnega zadovoljstva daje predvsem občutek notranjega miru, povezanosti in prizemljenosti. Skozi prakso joge se učim vztrajnosti, fokusiranja ter kako biti jaz- brez mask, ne glede na okoliščine. Lažje prepoznavam želje svojega srca in lažje sem kos izzivom, ki mi pridejo nasproti.

Na mojih praksah poleg strokovno zasnovane ure kreiram in ohranjam prostor v katerem se vsakdo, ki si to dovoli, čuti sprejeto, sproščeno in varno. Posamezniku skušam omogočiti, da  najde oziroma doživi pristen stik s samim seboj.

Se vidimo.

Osti jarej! ( ostanite mladi in zdravi)

Janja

Koledar
dogodkov