julij 28, 2012 at 1:10 pop

VINJASA JOGA


0048_160416_joga_DobrnaVinjasa joga je dinamična različica joge, ki se osredotoča na povezovanje asan in fluidnost giba. Poudarek je na zavedanju telesa, gibljivosti in vzdržljivosti telesa. Naša vinjasa joga v 75 minutah dobro ogreje telo, ponudi številne izzive in uči, kako upoštevati svoje meje. Naučili se boste številnih asan in variacij oz. prilagoditev asan, poudarek pri dihanju bo na udžaji (ujjayi) dihu.


informativna_prijava175x175Začetni tečaj vinjasa joge je namenjen tako osebam, ki že dlje časa obiskujejo tečaj joge, kot tudi začetnikom, ki si želijo večjega fizičnega izziva. Vseeno priporočamo vsaj en semester obiskovanja začetnega tečaja hatha joge, kjer boste pridobili predznanje, ki vam bo omogočilo lažje sledenje na dinamičnih urah vinjasa joge in s tem boljšo izkušnjo prakse vinjasa joge. Temelj vsakega dinamičnega stila joge je klasično poznavanje hatha joge.

Vinjasa joga je izpeljanka iz aštanga vinjasa joge (ena od različic hatha joge). Bistvena razlika med aštanga vinjasa jogo in vinjasa jogo je v tem, da ima vinjasa joga svobodnejše zaporedje asan, vendar ima tudi ta svoboda zaporedja strokovno utemeljene okvire. Naša vinjasa joga v 75 minutah dobro ogreje telo, ponudi številne izzive in uči, kako upoštevati svoje meje. Naučili se boste številnih asan in variacij oz. prilagoditev asan, poudarek pri dihanju bo na udžaji (ujjayi) dihu. Program se bo prilagajal glede na posamezno skupino.

KAKO SE VPIŠEM V TEČAJ JOGE?

Koledar
dogodkov